Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn värvar allsvenskt – Vaikla vaktar mästarnas mål

Andreas Vaikla.
Andreas Vaikla har två landskamper för Estland på meritlistan. Andreas Vaikla. Bild: Tommy Holl / Alloverpress/IBL Andreas Vaikla

IFK Mariehamn har gjort klart med en ny målvakt. Andreas Vaikla har skrivit på ett treårskontrakt med den regerande mästaren.

Efter förra säsongens succé, som slutade med ett sensationellt FM-guld, valde målvakten Walter Viitala att flytta på sig.

Viitala lämnade för spel i Danmark och sedan dess har IFK Mariehamn letat efter en ny målvakt. Nu har klubben gjort klart med en ersättare.

IFK Mariehamn bekräftade nyheten, som Ålandstidningen rapporterade om redan på tisdagskvällen, på onsdag morgon.

– Vaikla är för mig en spelare med tydliga spetskvaliteter och hög potential, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

– Vi har varit noggranna i valet av ersättaren för Viitala och därför har det tagit litet tid att göra klart med Vaikla men nu känns det riktigt bra att säkrat upp vår nya målvakt

Uttalad förstamålvakt

Vaikla, som skrivit på för tre säsonger, är estländare och kommer från spel i allsvenskan och IFK Norrköping. Målvakten stod i tretton matcher för den svenska toppklubben i fjol.

– Han lämnar Norrköping för att han vill ta steget och bli uttalad förstamålvakt hos oss, och den målbilden delar vi med honom, säger Mattsson.

– Norrköping erbjöd honom en fortsättning och Andreas hade erbjudanden från Europa men valde till slut oss och det känns riktigt bra att han ser sin framtid hos oss.

EDIT 1.2.2017 kl. 10.30: Artikeln uppdaterad med Peter Mattssons kommentarer efter att klubben bekräftat flytten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport