Hoppa till huvudinnehåll

Ny player för de direkta tv-sändningarna på Yle Arenan

Tv-Nytt i Morgon-tv
Nere till vänster kan du pausa en direktsändning och till höger på bilden välja bildkvalitet utgåebnde från din nätuppkoppling. Tv-Nytt i Morgon-tv Bild: Yle direktsändningar,Yle Arenan

Om du tittar på tv-sändningar på Yle Arenan via en webbläsare har du kanske märkt att det ser lite annorlunda ut än tidigare? Arenans nya spelare har tagits i bruk i direktsändningar.

Den nya spelaren är än så länge i bruk i webbläsarversionen av Arenan, men kommer i ett senare skede till Arenans mobilappar och smart-tv-applikationer.

Den nya spelaren gör det möjligt för dig att själv välja bildkvalitet på sändningen. Förinställningen ger en automatisk kvalitetsnivå som justeras enligt hur snabb uppkoppling du har. Vill du ändra på bildkvaliteten hittar du de olika alternativen genom att klicka på det lilla kugghjulet nere till höger på bilden.

En annan ny funktion i den nya spelaren är att du kan pausa en direktsändning för att sedan fortsätta titta. Genom att trycka på pausikonen nere till vänster på bilden pausas sändningen, och ett nytt klick gör att sändningen fortsätter där du senast slutade titta.

En tredje förbättring är att spelaren fungerar i webbläsare som saknar flash-insticksprogrammet. Detta betyder att den fungerar också i största delen av webbläsarna i mobiltelefoner.

Den nya spelaren får flera nya egenskaper med tiden och kommer småningom att fungera för allt videoinnehåll på Yle Arenan. Just nu fungerar den bara vid direktsändningar av tv-kanalerna, i nyhetsvideor och vissa övriga kortare klipp.

Läs också

 • Protest utanför det brittiska parlamentet mot brexit.

  Brexit - en dramatisk dragkamp över kanalen

  Nu måste man samtala om samtalen.

  Storbritanniens utträde ur EU innebär en gigantisk omställning på många plan. Om två år ska brexit vara fullbordat. Mycket är oklart - och mycket energi kommer att gå till att förhandla om vad man ska förhandla om.

 • Timo Soini, Sannfinländarna

  Timo Soini: Invandrare ska inte åka i omkörningsfilen

  Vill att de papperslösa ska åka hem.

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini anser att kommunerna ska driva ut papperslösa flyktingar genom att inte erbjuda grundläggande hälsovård. I en intervju i Svenska Yles serie Fokus på partiet säger han sig också värna om svenskan, men att det är oklokt att tvinga alla barn i Tohmajärvi att läsa språket.

 • Ars 17 på Kiasma, pressvisning

  Digikonst och internet på ARS17

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.