Hoppa till huvudinnehåll

Ny player för de direkta tv-sändningarna på Yle Arenan

Tv-Nytt i Morgon-tv
Nere till vänster kan du pausa en direktsändning och till höger på bilden välja bildkvalitet utgåebnde från din nätuppkoppling. Tv-Nytt i Morgon-tv Bild: Yle Yle Arenan,direktsändningar

Om du tittar på tv-sändningar på Yle Arenan via en webbläsare har du kanske märkt att det ser lite annorlunda ut än tidigare? Arenans nya spelare har tagits i bruk i direktsändningar.

Den nya spelaren är än så länge i bruk i webbläsarversionen av Arenan, men kommer i ett senare skede till Arenans mobilappar och smart-tv-applikationer.

Den nya spelaren gör det möjligt för dig att själv välja bildkvalitet på sändningen. Förinställningen ger en automatisk kvalitetsnivå som justeras enligt hur snabb uppkoppling du har. Vill du ändra på bildkvaliteten hittar du de olika alternativen genom att klicka på det lilla kugghjulet nere till höger på bilden.

En annan ny funktion i den nya spelaren är att du kan pausa en direktsändning för att sedan fortsätta titta. Genom att trycka på pausikonen nere till vänster på bilden pausas sändningen, och ett nytt klick gör att sändningen fortsätter där du senast slutade titta.

En tredje förbättring är att spelaren fungerar i webbläsare som saknar flash-insticksprogrammet. Detta betyder att den fungerar också i största delen av webbläsarna i mobiltelefoner.

Den nya spelaren får flera nya egenskaper med tiden och kommer småningom att fungera för allt videoinnehåll på Yle Arenan. Just nu fungerar den bara vid direktsändningar av tv-kanalerna, i nyhetsvideor och vissa övriga kortare klipp.

  • NHL-kolumnen: Dags att säga tack till Aleksander Barkov – den äldre

    Barkov jr är Finlands bäste hockeyspelare tack vare Senior.

    I NHL:s hemknutar firas det nu thanksgiving. Vi i Finland som följer med världens bästa hockeyliga har inget Mayflower-skepp fyllt med pilgrimer att minnas. Med ishockeyfokus kan vi i stället tacka hockeyresenären Aleksander Barkov senior. Tack vare att han landade här är sonen i dag vår bästa spelare.

  • Bettina Sågbom är beroende av deadlines

    Bettina Sågbom är beroende av deadlines.

    Hon har aldrig missat en direktsändning. När flyget avgår kommer hon alltid i tid. Men möten och träffar är en annan sak. Då kommer hon konstant för sent. Det vet alla som jobbat med journalisten och programledaren Bettina Sågbom.

Läs också