Hoppa till huvudinnehåll

Ny player för de direkta tv-sändningarna på Yle Arenan

Tv-Nytt i Morgon-tv
Nere till vänster kan du pausa en direktsändning och till höger på bilden välja bildkvalitet utgåebnde från din nätuppkoppling. Tv-Nytt i Morgon-tv Bild: Yle direktsändningar,Yle Arenan

Om du tittar på tv-sändningar på Yle Arenan via en webbläsare har du kanske märkt att det ser lite annorlunda ut än tidigare? Arenans nya spelare har tagits i bruk i direktsändningar.

Den nya spelaren är än så länge i bruk i webbläsarversionen av Arenan, men kommer i ett senare skede till Arenans mobilappar och smart-tv-applikationer.

Den nya spelaren gör det möjligt för dig att själv välja bildkvalitet på sändningen. Förinställningen ger en automatisk kvalitetsnivå som justeras enligt hur snabb uppkoppling du har. Vill du ändra på bildkvaliteten hittar du de olika alternativen genom att klicka på det lilla kugghjulet nere till höger på bilden.

En annan ny funktion i den nya spelaren är att du kan pausa en direktsändning för att sedan fortsätta titta. Genom att trycka på pausikonen nere till vänster på bilden pausas sändningen, och ett nytt klick gör att sändningen fortsätter där du senast slutade titta.

En tredje förbättring är att spelaren fungerar i webbläsare som saknar flash-insticksprogrammet. Detta betyder att den fungerar också i största delen av webbläsarna i mobiltelefoner.

Den nya spelaren får flera nya egenskaper med tiden och kommer småningom att fungera för allt videoinnehåll på Yle Arenan. Just nu fungerar den bara vid direktsändningar av tv-kanalerna, i nyhetsvideor och vissa övriga kortare klipp.

 • Nairo Quintana.

  Tajt avslutning i Girot – segern avgörs i sista tempot

  Nairo Quintana leder inför den avslutande etappen.

  Upplösningen av den 100:e upplagan av Giro d'Italia blir nervpirrande. Flera av favoriterna är inom en minut från ledaren Nairo Quintana inför det avslutande tempot i morgon.

 • Tero Pitkämäki.

  Tufft för Pitkämäki i kylan – fick problem med rumpan

  Tero Pitkämäki fick inte till något kanonresultat i Vanda.

  Tero Pitkämäki fick inte till något kanonresultat i den inhemska årspremiären. Han åkte på stryk mot Keshorn Walcott. ”Efter det första kastet började jag frysa”, säger Pitkämäki enligt FNB.

 • Kimi Räikkönen.

  Räikkönen får beröm efter kvalinsatsen: ”Mästaren kommer fram”

  Jätteläge att sätta punkt för Ferraris tunga facit i Monaco.

  Första pole position sedan 2008. Nu har Kimi Räikkönen också ett jätteläge att sätta punkt för Ferraris blytunga facit i Monaco. ”Jag är väldigt glad för Kimis skull. Han förtjänar det”, säger stallchefen.

Läs också