Hoppa till huvudinnehåll

Opererad Eva Wahlström: ”Jag älskar att matcha mot tufft motstånd”

Boxaren Eva Wahlström
Eva Wahlström är efter en paus tillbaka i ringen. Boxaren Eva Wahlström Bild: Jari Kovalainen / Yle Eva Wahlström

Inte nog med att Eva Wahlström fick göra sitt yttersta för att besegra argentinska Anahi Sanchez. En knapp vecka efter titelmatchen i superfjädervikt låg hon på operationsbordet med en stark infektion i kinden.

– Visdomstanden skar ett stort sår i kinden och det kanske krävs ytterligare en operation innan jag helt kvitt problemet. Kinden svällde ju upp som en handboll och det uppstod massor av ärrvävnad som fortfarande finns kvar.

– Jag kan till exempel inte gå några riktigt hårda sparringträningar innan ärrvävnaden har avlägsnats. Sedan skall också visdomstanden bort.

Längre träningspaus än vanligt

Wahlström har av flera orsaker tvingats ta paus från hårdträningen. Nyligen återvände hon från Las Vegas där hon var med om att filma ett underhållningsprogram till TV.

Boxaren Eva Wahlström
Wahlström börjar vara i form efter pausen. Boxaren Eva Wahlström Bild: Jari Kovalainen / Yle Eva Wahlström

Formen hinner komma till nästa match

Följande match står redan bakom dörren, men Wahlström är säker på att det endast krävs åtta veckor innan hon är redo att försvara WBC-förbundets världsmästartitel.

– I Las Vegas var det så hektiskt program att vi inte hann träna alls. Vi filmade från sex på morgonen till elva på kvällen.

– Det goda i det hela var att jag fick pröva på andra grenar än boxning och nu gjorde jag trots min dåliga rygg en hel del sådant som jag inte hittills vågat. Jag är ju alltid i bra form så matchformen kommer också snabbt.

Följande match blir ett titelförsvar

Wahlström tänker ännu under våren försvara sin titel. Helst skulle hon möta någon av innehavarna av något e övriga boxningsförbundens titelbälten, men i stället kommer hon att få nöja sig med att försvara sin egen titel.

– Träningspausen kom ganska lägligt eftersom följande match ligger så nära inpå. Nu har jag kunnat ladda upp ordentligt inför den hårda träningsperioden.

– Att jag så här snabbt igen vill ha en tuff motståndare i stället för en mellanmatch beror på att jag mot Sanchez kände mig så stark både fysiskt och psykiskt. Jag vill fortsätta med den känslan i kroppen.

Sanchez var en ypperlig måttstock på Wahlströms kapacitet

Boxaren Eva Wahlström
Blicken som skrämmer motståndarna. Boxaren Eva Wahlström Bild: Jari Kovalainen / Yle Eva Wahlström

Sanchez bjöd upp till ordentlig kamp som ledde till att Wahlström ordentligt fick pröva sina gränser.

– Jag kände mig otroligt stark. Trots att jag förlorade de två första ronderna så var det en skön känsla när jag inte var rädd för att förlora.

– Jag levde hela tiden i stunden och kalkylerade hur jag skall besegra henne. Jag njöt av att vara under så hård press. Och nu vill jag upp i ringen igen!

Dom gör allt för att inte behöva möta mig

Det är jättesvårt att locka tufft motstånd till Finland. Wahlströms förra motståndare Anahi Sanchez hade IBF:s titelbälte men hon blev av med det strax innan mötet med Wahlström.

– De andra mästarna vill inte möta mig trots att jag skulle gå med på att boxas utomlands. Nästa höst kan det bli frågan om att matcha mot en annan titelförsvarare.

– Dom flyttar alltid matcherna framåt eller vill ha mera pengar.

Allt att förlora igen

Wahlström har alltså alla risker i sitt ringhörn också i nästa match. WBC förbundets titelbälte i superfjädervikt står på spel. Det stör inte Eva.

– Jag har vunnit allt det som jag har drömt om att vinna och jag har ingenting emot att ta risker. Jag vill bara njuta av boxningen.