Hoppa till huvudinnehåll

Den stora dokumentärtävlingen 2017

Två tonårsflickor
Två tonårsflickor Bild: Unsplash/Greg Raines tonåringar,ungdomar,tonåren,flickor

Har du en idé som kan bli en riktigt bra dokumentär? Då är den här tävlingen något för dig.

Svenska Yle och X3M lanserar tävlingen för dokumentärmakare som vill skapa innehåll i audio- eller videoform relevant för en ung finlandssvensk publik. Du behöver inte ha gjort dokumentärer tidigare för att delta.

Vi vill ha just din idé och din trailer till dokumentären som du alltid drömt om att skapa. Temat är fritt men berättandet bör vara dokumentärt och ha en tydlig dramaturgi. Målgruppen är 15-35.

Deadline 31.3

Vi önskar ditt bidrag senast sista mars. Bidraget bör innehålla en A4:a med beskrivning av dokumentären samt svar på frågorna: hur och av vem den görs, hur mycket tid som krävs för produktionen, hurudant liv den kunde få på webben, varför den riktar sig till just en ung publik, samt på vilket sätt idén är unik. Bidraget bör också innehålla en kort trailer (ca 3-5min) kring konceptet.

Observera att du får välja video- eller audioform för ditt bidrag.

Publiken väljer

Bland alla bidrag som kommer in väljer Svenska Yle ut ett antal finalister. Publiken får därefter rösta på sin favorit.

De tre bidrag som fått flest röster binder sig Svenska Yle vid att köpa och publicera på relevanta kanaler. Med köp avses i det här fallet att Svenska Yle köper, för gängse pris, den färdiga och sändningsdugliga produkten av ditt produktionsbolag eller det produktionsbolag som du väljer att samarbeta med.

Skicka in ditt bidrag senast den 31.3.2017 till adressen dokumentartavling@yle.fi. Publikomröstningen sker i mitten av april och vinnarna utses i maj 2017.
På frågor svarar Anna Forth, ansvarig producent för Ung, anna.forth@yle.fi.

Nyligen publicerat - X3M