Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall kämpar för sin plats i VM – tävlar trots allt i FM

Matias Strandvall i Scandinaviska Cupen i Lahtis 2017.
Matias Strandvalls form har dalat under säsongen. Matias Strandvall i Scandinaviska Cupen i Lahtis 2017. Bild: Lehtikuva Matias Strandvall

Jag är inte där jag vill vara. Jag är orolig över min form då endast tre veckor återstår till VM, medger Matias Strandvall.

Matias Strandvall hade inte tänkt tävla i morgondagens sprint i FM i Keuru, men han har kommit på andra tankar.

– Jag meddelade landslagsledningen att jag inte deltar i FM-sprinten. Nu är jag i alla fall på startstrecket och hoppas att jag får maskinen i gång via kvalet. Den här gången kämpar jag inte nödvändigtvis om FM-guldet, berättar Strandvall för Yle Urheilu.

Oroväckande mediokra resultat

Strandvall visade inte framfötterna under världscupsprinten i Falun förra veckan. Han slutade på 33:e plats då han inte klarade av att ta sig vidare från kvalet.

I VM går sprinten med fri teknik. Det gjorde den även i Falun, och också i Toblach i mitten av januari där Strandvalls slutplacering var 18:e.

– Jag försöker väcka nervsystemet med styrke- och hastighetsträning. Det har gått så att min form har gått mot det sämre. Jag valde inte rätt väg. Nu satsar jag allt på grundträning. Det finns hopp fortfarande, säger Strandvall.

Hakola förhandsfavorit

Enligt Strandvall är upplägget klart i FM-sprinten i Keuru, som avgörs med fri skidteknik.

– Hakola är förhandsfavorit, men vi får se ifall Ristomatti hålls på benen om vi åker ner tillsammans till upploppet, konstaterar Strandvall med hänvisning till Hakolas flertaliga missöden i världscupen.

Yle TV2 sänder sprinten på fredag med start klockan 11.40.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport