Hoppa till huvudinnehåll

Villkorligt fängelsestraff för dödliga krogbråket i Pargas

Nattklubben Frendi i Pargas.
Offret dog på gatan utanför nattklubben Frendi i november 2015. Nattklubben Frendi i Pargas. Bild: Yle/Johanna Ventus pargas; frendi

En man från Pargas har dömts till ett 60 dagars villkorligt fängelsestraff efter att en polsk gästarbetare dog i samband med ett krogbråk 2015.

Pargasbon döms för dödsvållande begånget genom excess i nödvärn. Han åtalades också för misshandel men åtalet förkastades i tingsrätten. Åklagaren hade yrkat på ett villkorligt fängelsestraff på minst ett år.

Pargasbon tog ett strypgrepp om den polska mannen i samband med ett slagsmål utanför nattklubben Frendi i Pargas i november 2015. Följden var att offret dog på gatan utanför nattklubben.

Enligt tingsrätten fanns det flera lindrande omständigheter i samband med dödsfallet. Bland annat anses Pargasbon ha hjälpt en vän som misshandlades av offret och flera andra personer. Offret hade en hög alkoholhalt i blodet och det kan också ha inverkat på händelseförloppet och till offrets död, konstaterar tingsrätten i sitt domslut.

Däremot anser tingsrätten att Pargasbon gjort sig skyldig till excess i nödvärn genom att använda mera våld än vad omständigheterna har krävt då han inte släppt taget om offrets hals i ett tidigare skede.

Domen kan överklagas.

Läs också