Hoppa till huvudinnehåll

Fem mål på tio minuter – fjärde raka förlusten för HIFK

Kärpäts målvakt Jussi Rynnäs firar.
Av matchens tre spelande målvakter var Jussi Rynnäs den som lyckades bäst. Kärpäts målvakt Jussi Rynnäs firar. Bild: All Over Press ishockey,Jussi Rynnäs,Oulun Kärpät

De som kom försenade till matchen mellan HIFK och Kärpät gick miste om ett rejält målfyrverkeri. Mika Pyörälä och Saku Mäenalanen såg till att gästerna som åkte hem med full pott.

Efter en riktigt rörig inledning i Helsingfors ishall hade HIFK och Kärpät mäktat med totalt fem mål under matchens tio första minuter och Kärpät ledde med 3–2.

Målfyrverkeriet fortsatte inte riktigt i samma takt och till slut skrevs Kärpäts segersiffror 6-4. Mika Pyörälä satte det sista målet i tom bur.

HIFK har nu förlorat sina fyra senaste matcher och passerades av Kärpät i serietabellen. Kärpät är nu på åttonde plats medan HIFK är nia i tabellen.

Tungt för Aittokallio

Sami Aittokallio stod mellan Kärpätstolparna för första gången på tre veckor men lyckades inte ta vara på sin chans att imponera på lagledningen. Efter tre räddningar, darrigt spel och två insläppta mål blev han ersatt av Jussi Rynnäs.

Lagets förstakeeper lyckades aningen bättre och gjorde 20 parader på 22 skott. I HIFK-målet räddade Kevin Lankinen 17 skott.

Kärpäts Saku Mäenalanen gjorde poängen 2+1 och valdes till matchens bästa spelare. Mika Pyörälä som igår utsågs till januarimånads lirare i ishockeyligan noterades för poängen 1+2.

Resultat

HIFK - Kärpät 4-6 (2-3,1-2,1-1)

JYP - Lukko 2-1 (1-0,0-0,1-1)

KooKoo - Tappara 0-5 (0-1,0-2,0-2)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport