Hoppa till huvudinnehåll

Hopp, inte människohandel

Ett syriskt flyktingbarn med blå ryggsäck promenerar i ett flyktingläger med tält i Libanon mit skolan.
Ett syriskt flyktingbarn med blå ryggsäck promenerar i ett flyktingläger med tält i Libanon mit skolan. Bild: EPA/WAEL HAMZEH Libanon,Skolbarn,syriska flyktingar,Syrien,flyktingläger,skolan (fenomen),utbildning

Ett av målen för årets Gemensamt Ansvar-insamling är Mellanöstern.

Biståndsarbetet i Jordanien fokuserar på utbildning och psykosocialt stöd för syriska flyktingar i åldern 12–30 år som bor i läger och lokala samhällen i Jordanien. I Israel och de palestinska områdena stöds fredsarbete i syfte att förbättra medieläskunnigheten och kunskapen om mänskliga rättigheter bland unga. Kyrkans Utlandshjälp ser till att hjälpen når fram till dem som behöver den.

Milja Westerlund från Sibbo var med om en resa till Jordanien, då hon fick bekanta sig med vardagen i flyktinglägret och se att hoppet spirar och Gud är närvarande också där det kan se hopplöst ut. Om sina upplevelser berättar hon i Yle Vegas aftonandakt tisdag 7.2. kl 19.15.

40 % av de insamlade medlen går till arbete här i Finland - i år satsas pengarna på arbetet för att förhindra människohandel.

Läs också

Tro

Nyligen publicerat - Tro