Hoppa till huvudinnehåll

Källor: Attentatsmannen vid Louvren var egyptier

Franska beväpnade poliser utanför konstmuseet Louvren i Paris, efter att en man gick till attack med kniv.
Franska beväpnade poliser utanför konstmuseet Louvren i Paris, efter att en man gick till attack med kniv. Bild: EPA/IAN LANGSDON Louvren,Paris

Den man som på fredagen gick till attack utanför konstmuseet Louvren i Paris är egyptier, uppger källor nära förundersökningen till medier.

Enligt den franska tv-kanalen BFMTV ska den misstänkta gärningsmannen ha haft ett identitetsbevis på sig enligt vilket han är en 29-årig egyptier.

Den misstänkte ska enligt tv-kanalen ha anlänt till Frankrike från Dubai i slutet av januari. Också nyhetsbyrån Reuters rapporterar att han har kommit till landet förra månaden.

Hollande: Bevisar att soldatpatruller är motiverade

Under kvällen har polisen gjort flera razzior i Paris i anslutning till attacken mot Louvre. Razziorna har gjorts i åtminstone åtta olika stadsdelar.

Frankrikes president François Hollande har sagt att attentatet onekligen liknar ett terrordåd. Enligt Hollande visar attacken att soldaternas närvaro på gatorna i Frankrike är motiverad. Frankrike har ökat antalet soldatpatruller sedan terrorattentaten 2015 och 2016.

Den misstänkte gärningsmannen i Paris sköts av soldater med fem skott, efter att han gått till attack med en kniv. Han vårdas på sjukhus. Motivet är ännu okänt.

Louvren håller stängt resten av fredagen men öppnar igen som vanligt på lördagen. Säkerhetsåtgärderna har skärpts.

Läs mera:

Skottlossning vid Louvren i Paris - attentatsmannen skadades svårt

En fransk soldat öppnade eld och sårade en misstänkt attentatsman vid ett av Frankrikes främsta turistattraktioner, museet Louvren i centrum av Paris.