Hoppa till huvudinnehåll

Podden Karis vs världen: Varför glömmer alla bort Pojo?

Pojo kyrkby.
Är Pojo tomt och bortglömt? Pojo kyrkby. Bild: Yle/Marica Hildén pojo kyrkby

Raseborgare blir aldrig någonsin trötta på att diskustera skillnaden mellan Ekenäsbor och Karisbor. Men Pojoborna då, frågar sig Jenny Sandberg i podden Karis vs världen. Fet biff versus sallad på restaurang är på agendan i podden Den dynamiska duon.

Den Dynamiska duon heter en nykomling i den västnyländska poddvärlden. Ekenäsborna Silje Werner och Janet Lindroos irriterar sig över middagssällskap som låter bli att beställa in den feta dubbelhamburgaren med pommes frites bara för att de envist håller fast vid sin salladslinje.

- Oftast tar jag ju ändå det jag vill ha. Men man får den där känslan: "Borde jag nu också ta den där getostsalladen utan getost och utan dressing eller borde jag beställa in två pepparbiffar med extra franskis?".

Yle Västnylands egna bidrag till poddveckan handlar om jakt och olika typer av jägare.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland