Hoppa till huvudinnehåll

Knallen i VM-truppen – Mäkäräinen uttagen till Lahtis

Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen får en plats i VM-truppen. Kaisa Mäkäräinen. Bild: EPA Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen tackade nej till att visa sin VM-form i januari. Det hindrade ändå inte skidskyttestjärnan från att ta en plats i den finländska truppen till hemmamästerskapet.

Den finländska truppen till VM i Lahtis har tagits ut. En av åkarna som får en plats är Kaisa Mäkäräinen.

Inför världscupen i Ulricehamn ville förbundskaptenen Reijo Jylhä gärna se hur Mäkäräinen klarar sig i skidvärldscupen, men skidskytten valde att tacka nej. Trots det får hon en plats i truppen.

– Nu får hon först koncentrera sig på skidskytte-VM och sedan får vi se hur det blir i Lahtis. Det kommer att bero på läget i damtruppen. En fristilssträcka i stafetten och en plats på tremilen i fristil är tänkbara för Kaisa, säger Jylhä.

Skidskytte-VM i Hochfilzen går mellan den 9 och 19 februari. Skid-VM i Lahtis avgörs mellan den 22 februari och den 5 mars.

Strandvall med i sprintlaget

I truppen finns en skidskytt till. Mari Laukkanen har visat framfötterna under de två senaste fristilssprinterna i världscupen och var given på den distansen i VM.

På herrsidan är fyra åkare uttagna till sprinten. Ristomatti Hakola, Matias Strandvall, Anssi Pentsinen och Martti Jylhä utgör den finländska kvartetten.

Just nu är tio herråkare uttagna. En VM-biljett till delas ut efter världscuptävlingen i Otepää helgen före VM.

Finlands VM-trupp:

Herrar:
Ristomatti Hakola, Matias Strandvall, Anssi Pentsinen, Martti Jylhä, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Lari Lehtonen, Ville Nousiainen, Perttu Hyvärinen.
Reserv: Lauri Vuorinen.

Damer:
Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Laura Mononen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Susanna Saapunki, Katri Lylynperä, Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen.
Reserver: Andrea Julin, Leena Nurmi.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport