Hoppa till huvudinnehåll

Succéstart för omstridde Katidis – Jaro vann derbyt

Giorgios Katidis debuterade mot SJK i finska cupen.
Succé direkt i första matchen i Jarotröjan för den omstridde och landslagsavstängde Giorgios Katidis. Giorgios Katidis debuterade mot SJK i finska cupen. Bild: FF Jaro / Glenn Hägg Giorgos Katidis,FF Jaro,Jakobstad

Årets mest kontroversiella nyförvärv i finländsk fotboll har presenterat sig. Giorgios Katidis var inblandad i Jaros mål när det blev en skrällseger mot cupmästaren SJK.

I måndags stod det klart att Jaro har gjort klart med en ökänd grek. Giorgios Katidis är framför allt bekant för att han gjorde en nazisthälsning och han är därför avstängd från all landslagsverksamhet i Grekland.

Hoppa över Twitterpostning

I Jakobstad har han tagits emot – och i dag gjorde mittfältaren sin debut i Jaro. Det blev en utmärkt start på den oväntade sejouren i finländsk fotboll.

Division 1-klubben slog fjolårets ligatrea och cupmästare SJK med 2–1. Katidis var involverad i båda målen. I sjätte minuten satte Adam Vidjeskog 1–0 och ett par minuter senare var Joakim Häggblom framme och utökade.

Toppar tabellen

Båda gångerna fanns den skandalomsusade Katidis alltså med i förarbetet. Greken fick spela 90 minuter i sin Jarodebut.

SJK ställde upp med ett starkt lag, men jakten på att nå ikapp stannade vid en reducering på straff genom Mehmet Hetemaj. Gästerna hade en boll till i nät på stopptid, men domaren underkände fullträffen på grund av offside.

Tack vare segern toppar Jaro grupp B på samma poäng som VPS. Nästa helg ställs de två mot varandra i Vasa.

Storstryk för HIFK

I grupp C fick HIFK storstryk mot FC Honka. Esbolaget vann med hela 3–0 efter mål av bland annat tidigare HIFK-spelaren Joni Korhonen.

I samma grupp tog Grankulla IFK en ny poäng. Borta mot FC KTP räddade Valmir Seferi krysset med sitt 2–2-mål i den 81:a minuten.

Dagens resultat:

Legirus–FC Inter 0–1 (0–1)
FC Honka–HIFK 3–0 (2–0)
JJK–MP 4–2 (1–1)
Ilves–FC Haka 3–1 (2–1)
FC KTP–GrIFK 2–2 (2–1)
Jaro–SJK 2–1 (2–0)

Se alla cuptabeller här.

(edit 18.09, huvudbilden bytt)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport