Hoppa till huvudinnehåll

Hemma-EM sporrar Carl Lindbom

Carl Lindbom och Catharina Kock.
Carl Lindbom och Catharina Kock fick ta emot publikens hyllningar under idrottsgalan. Carl Lindbom och Catharina Kock. Bild: Yle/Christian Vuojärvi Carl Lindbom,Catharina Kock

Fäktaren Catharina Kock och basketspelaren Carl Lindbom fick Stiftelsen Tre Smeders pris under den finlandssvenska idrottsgalan. Det här motiverar mig att träna hårdare, säger Lindbom.

Landslagsspelaren Carl Lindbom har ett klart och skinande mål i sikte. EM i basket arrangeras i september i Helsingfors och han kan inte vara helt säker på sin plats i den finländska truppen.

- Det är fint att EM att spelas i Finland på sommaren. Det är en sak som har motiverat mig sedan det blev klart. Jag vill verkligen få en plats i laget, säger Lindbom.

Proffslivet hägrar

Lindbom spelar till vardags i Helsingforsklubben Seagulls men på längre perspektiv siktar han på en karriär utomlands.

- Mitt mål är att spela som proffs i Europa. Men jag har ingen brådska. Jag åker då jag får ett bra anbud.

"Känns väldigt bra"

Såväl Lindbom som Catharina Kock betonar att utmärkelsen under FSI:s idrottsgala betyder mycket för dem.

- När du håller på med en individuell idrott så är det du själv som sparrar dig allra mest. Det att någon annan uppmärksammar vad du har gjort känns väldigt bra, säger Kock.

Stiftelsen Tre Smeders pris bestod av två stipendium på 2000 euro. Både Kock och Lindbom bedyrar att pengarna kommer väl till pass.

- Jag har tänkt köpa en ny säng. Det skulle vara en bra grej för mig. Det är viktigt att sova gott, konstaterar Lindbom.

- Eftersom fäktningen är så liten i Finland så kräver en OS-satsning träningar och läger utomlands. Så pengarna går till träning, säger Kock.

OS i Tokyo den stora drömmen

Under det gångna året har Catharina Kock storsatsat på sina studier för att så småningom kunna trappa upp den idrottsliga satsningen med tanke på OS i Tokyo.

- Jag har alltid drömt om en OS-medalj, säger hon.