Hoppa till huvudinnehåll

Jesus vilken vecka – kanonstart för Citys nyförvärv

Gabriel Jesus.
Gabriel Jesus tryckte in segermålet mot Swansea. Gabriel Jesus. Bild: imago/Sportimage/ All Over Press Gabriel Jesus

Manchester City är ny Premier League-trea. Mötet med Swansea såg ut att bli en ny missräkning. Då frälste Gabriel Jesus sitt nya lag på stopptid. "Det betyder mycket att lyckas framför våra supportrar", säger matchhjälten.

Gylfi Sigurdsson såg ut att ha blivit den stora poängräddaren på Eastlands. Med mindre än tio minuter kvar siktade islänningen och prickade in 1–1 för Swansea.

I 92:a minuten kom ändå nådastöten. David Silva prickade Gabriel Jesus panna. Lukasz Fabianski fångade avslutet, men på returen rakade brassen in segermålet.

Jesus kom till Eastlands efter nyår och har omgående petat formsvage Sergio Agüero i anfallet. I onsdags satte han sitt första mål i City – och i dag kom två till.

– Det betyder mycket att lyckas framför våra supportrar. Vi förtjänade segern och jag är väldigt glad att sätta två mål här. Jag har kommit in snabbt i laget tack vare mina lagkamrater, säger Jesus i en tv-intervju.

Avancerar i tabellen

City stormade ur startblocken och körde över Swansea fullständigt. Jesus tråcklade in 1–0 i den elfte minuten, men det blev inte mer än så för City.

I stället fick man svettas ordentligt för att ta full pott. Efter mycket möda blev det ändå sex poäng av sex möjliga för City under den gångna veckan.

I och med det tar City klivet upp förbi Arsenal och Liverpool till tredjeplatsen i Premier League. Avståndet upp till serieledaren Chelsea är tio poäng.

Resultat:

Manchester City–Swansea 2–1 (1–0)