Hoppa till huvudinnehåll

NÅID-mästerskapen avgjordes i Liljendal

NÅID-mästerskapen skidades i Liljendal
Segrare är Melissa Lönnström och Ida Suuronen fr Borgå Akilles och tvåa kom Elin Ljungqvist och Cilia Sandell från ÖSK. NÅID-mästerskapen skidades i Liljendal Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK skidåkning,Nåid,österby sportklubb

Nyland och Åbolands skidföreningar (NÅID) gjorde upp om mästerskapen i Liljendal på lördagen. På förmiddagen skidades de individuella sträckorna och på eftermiddagen par-stafetter. Liljendals IK hade lyckats skapa bra förhållanden för skidåkning trots att vädret trotsade arrangemangen.

Alla sträckor skidades i fristil på en relativt flack men tekniskt krävande bana. NÅID-mästerskapen var för de flesta deltagare en generalrepetition inför nästa veckosluts Finlands svenska skidmästerskap (FSSM) som arrangeras i Borgå.

NÅID har under det senaste året satsat på juniorerna och olika träningsdagar har ordnats för att lyfta fram och visa hur roligt skidåkning är när man tränar tillsammans.

Många av deltagarna i årets mästerskap fortsatte ännu med en träningsdag på söndag i Borgå för att bekanta sig med de kommande FSSM banorna.
Träningsdagarna har varit populära och gör att juniorerna lär känna varandra även över föreningsgränserna.

Tomi Sandberg o Florian Fritzen segrare i H11 o H13 samt parstafett H14.
Tomi Sandberg o Florian Fritzen segrare i H11 o H13 samt parstafett H14. Tomi Sandberg o Florian Fritzen segrare i H11 o H13 samt parstafett H14. Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK skidåkning,Nåid,österby sportklubb

Från Österby Sportklubb deltog 10 åkare i åldern 10-16 år. I H10 skidade Jesse Sandberg in på en femte plats. H11 vanns av Florian Fritzen. I samma klass deltog också Ted Enberg och Max Öhman från Ik Trissan.

I D11 blev Edith Ljungqvist fjärde. Rasmus Tenkanen i H12 kom in på en tredje plats. Fanny Kero i motsvarande flick-klass blev tionde. Segrade gjorde Tomi Sandberg i H13, medan Elin Ljungqvist och Cilia Sandell var 3a respektive 4a i D13. Cedrik Sandell segrade i H16 och Robin Dahlström var 2a i samma klass.

Parstafetterna är en spännande tävling där man skidar tre sträckor per individ. Trots att banorna ställvis var smala klarade sig de flesta deltagare utan större incidenter. Florian Fritzen och Tomi Sandberg segrade i H14, nämnas bör att Florian endast är 11 år. Cilia Sandell och Elin Ljungqvist kom i mål som tvåa i D14.

Text och bild: Maria Ljungqvist, tränare/ÖSK

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.