Hoppa till huvudinnehåll

Nytt personligt inomhusrekord av Sandblom: ”Tar ett steg i taget”

Linda Sandblom, OS 2016.
Linda Sandblom tävlade både i OS och EM förra året. Linda Sandblom, OS 2016. Bild: All Over Press Olympiska sommarspelen i Rio 2016,Linda Sandblom

Hangö IK:s Linda Sandblom närmar sig kvalgränsen till inomhus-EM. På lördagen hoppade hon 186 i en tävling i Tjeckien och det är nytt personligt rekord inomhus för henne.

Linda Sandblom inledde inomhussäsongen förra veckan då hon hoppade 183 i en tävling i Helsingfors. I sin andra tävling för säsongen blev det tre centimeter högre.

Sandblom klarade 186 i sitt tredje försök i en tävling i Tjeckien och slutade på sjunde plats. Sandblom förbättrade samtidigt det egna inomhusrekordet med en centimeter.

Nu är siktet inställt på EM-kvalgränsen som är 189.

– Jag tar ett steg i taget. Nu blev nytt personligt rekord inomhus och nästa mål är att klara kvalgränsen. Det här var bara andra tävlingen för säsongen och det syns i hoppningen.

– De bästa hoppen kom på de lägre höjderna men 189 skulle ha varit möjligt om löpningen skulle ha fungerat lika bra, säger Sandblom på friidrottsförbundets webbplats.

Nästa chans att klara EM-gränsen får Sandblom nästa helg då den nordiska inomhuslandskampen går av stapeln i Tammerfors.