Hoppa till huvudinnehåll

Osannolik rysare då Patriots vann Super Bowl

Tom Brady, quarterback för New England Patriots.
Nu är det odiskutabelt -Tom Brady är alla tiders bästa quarterback. Tom Brady, quarterback för New England Patriots. Bild: All Over Press Tom Brady,New England Patriots,NFL,amerikansk fotboll

New England Patriots stod för en häpnadsväckande comeback då man besegrade Atlanta Falcons i Super Bowl. Patriots låg under med 25 poäng men vann efter förlängning.

Tack vare segern cementerade Patriots superstjärna Tom Brady sin status som alla tiders främsta quarterback i NFL. Super Bowltiteln var den femte i hans enastående karriär.

- Det här är otroligt. Vi kämpade varandra tillbaka in i matchen. Vi trodde hela tiden på oss själva, men det var en tuff kamp, säger Brady strax efter avgörandet.
Hoppa över Twitterpostning


Atlanta Falcons kopplade grepp i första halvleken tack vare sin explosiva offensiv. Då Tevin Coleman förde Atlanta upp i en 28-3-ledning i tredje kvarten var det inte mycket som talade för Patriots.

Historisk vändning

I Super Bowls historia hade inget lag tidigare hämtat in ens ett elvapoängsunderläge, men Patriots vägrade att ge slaget förlorat.

Anförda av Brady radade man upp 25 poäng i rad - 19 av dem i den fjärde och sista kvarten - och tvingade fram en historisk förlängning. Aldrig tidigare hade en Super Bowl avgjorts i en förlängning.

James White punkterade matchen

Väl i förlängningen fick New England inleda med sin offensiv. Tom Brady visade sin storhet genom att leverera sylvassa passningar och Patriots avancerade snabbt mot målområdet.

Det definitiva avgörandet föll då James White sprang in sin tredje touchdown i matchen.

New England Patriots besegrade Atlanta Falcons i Super Bowl.
James White sprang in matchens avgörande touchdown. New England Patriots besegrade Atlanta Falcons i Super Bowl. Bild: All Over Press Super Bowl,New England Patriots,Atlanta Falcons

Brady var MVP

Den 39-årige Brady utsågs till matchens värdefullaste spelare. Brady blev tacklad flera gånger och Falcons defensiv returnerade en av hans passningar till en touchdown, men då matchen stod och vägde var han felfri. Han passade för enorma 466 yards.

New England Patriots var i Super Bowl för nionde gången och har nu fem segrar. Tom Brady och chefstränaren Bill Belichick har varit med om samtliga triumfer. Om Brady nu kategoriseras som den främste quarterbacken genom tiderna så är Belichick nu den störste NFL-tränaren.
Hoppa över Twitterpostning


- Alla Super Bowlsegrar var fantastiska. Vårt lag i år är mentalt tufft och påminner såtillvida om tidigare mästarlag. I dag lyfte sig alla ett snäpp i andra halvleken och i förlängningen, säger Brady.
Tom Brady med familj
Tom Brady omfamnades av sin fru, supermodellen Gisele Bündchen, och dotter Vivian efter matchen. Tom Brady med familj Bild: All Over Press Tom Brady,New England Patriots,Super Bowl,Gisele Bündchen

Bitter förlust för Falcons

Det var Atlantas andra NFL-final, men laget förlorade igen. År 1999 förlorade Falcons mot Denver Broncos.

Falcons quarterback Matt Ryan var förkrossad efter eld upphör.

- Det finns egentligen inget att säga. Naturligtvis är vi oerhört besvikna då vi kom så nära, men det är svårt att hitta ord att beskriva hur det känns. Det här var en bitter förlust, säger han.

Cheftstränaren Dan Quinn sammanfattade stämningen i Falconslägret så här:

- Det svider som fan.

Långt över 100 miljoner tv-tittare följde Super Bowl bara i USA.

Lady Gaga underhöll vid halvtid av Super Bowl.
Lady Gaga stod för pausunderhållningen. Lady Gaga underhöll vid halvtid av Super Bowl. Bild: All Over Press Lady Gaga,Super Bowl

Läs också

Nyligen publicerat - Sport