Hoppa till huvudinnehåll

Salostyret tar ställning till stadsdirektörskandidater

Tom Simola, stadsdirektör i Raseborg.
Raseborgs stadsdirektör Tom Simola är en av tre kandidater som är med på slutrakan för stadsirektörsjobbet i Salo. Tom Simola, stadsdirektör i Raseborg. Bild: Yle/Tove Virta stadsdirektör tom simola,Raseborg

Stadsdirektörsvalet i Salo väntas i dag (6.2) ta ett steg vidare.

Stadsstyrelsen väntas på sitt möte i kväll besluta om de kan enas om en stadsdirektörskandidat och om de i så fall tycker fullmäktige om en vecka (13.2) borde välja Raseborgs nuvarande stadsdirektör Tom Simola eller en av de två andra kandidaterna.

Stadsstyrelseordföranden i Salo, Samlingspartiets Annika Viitanen vill inte före mötet ta ställning till om hon tror att styrelsen lyckas enas i frågan utan säger att styrelsen diskuterar frågan och saken klarnar efter mötet.

Tom Simola, Lauri Inna och Esko Poikela har genomgått lämplighetstester. Stadsstyrelsen träffade sedan kandidaterna för tre veckor sedan och fullmäktige för två veckor sedan. I fullmäktige fick direktörskandidaterna analysera en uppgift de hade fått på förhand samt svara på frågor.

23 personer sökte jobbet.

Uppgiften om antalet sökande korrigerades måndagen den 6 februari klockan 15.35. Det stod tidigare i sista meningen att 22 personer sökte tjänsten.