Hoppa till huvudinnehåll

Sami Vatanens krut är vått: ”Ibland går det bra, ibland sämre”

Sami Vatanen, Anaheim Ducks
Sami Vatanen har stått för 2+15 den här säsongen. Sami Vatanen, Anaheim Ducks Bild: All Over Press Anaheim,NHL,Sami Vatanen

Anaheimbacken Sami Vatanen medger att hans säsong i NHL inte har motsvarat förväntningarna. – Det har inte gått som jag hade hoppats, säger han.

Under de två senaste säsongerna gjorde Vatanen 21 mål. Under den pågående säsongen är saldot avsevärt blygsammare – han har noterats endast två gånger i målprotokollet.

- Ibland går det bra och ibland sämre. Så är det i ishockey. Det är onödigt att grubbla på det alltför mycket. Det gäller att fortsätta på samma sätt som vanligt, säger Vatanen i en intervju för Yle Urheilu.

Tränaren ställde åt sidan

Anaheims tränare Randy Carlyle försökte väcka den 25-årige finländaren i januari genom att peta honom ur laguppställningen.

- Det var länge sedan jag hade följt en match från läktaren. Popcornen är fortfarande goda, säger Vatanen med glimten i ögat.

Kräftgång av Anaheim

Anaheim har inte heller som kollektiv spelat på samma nivå som under förra säsongen. Poängsnittet är under Randy Carlyles ledning sämre än då laget lotsades av Bruce Boudreau.

Dessutom har Ducks gjort färre och släppt in fler mål än under förra säsongen. Spelet i numerärt över och underläge har också fungerat sämre.

Vatanen vill emellertid inte gömma sig bakom de siffrorna.

- Givetvis vill man alltid prestera bättre och jag har inte lyckats så bra som jag hade hoppats. Då man får ansvar i powerplay så har man resultatansvar, säger Vatanen.

Ducks inte längre het mästarkandidat

I fjol ansåg många att Anaheim är en av de största mästarkandidaterna. I år är det avsevärt färre som gör det, även om man ligger på fjärde plats i NHL:s västra halva.

- Under början av säsongen kom vi inte i gång och det var svårt. Men vi har gjort framsteg. Trots att vi inte har presterat på toppen av vårt kunnande så har vi samlat poäng i jämn takt och det är positivt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport