Hoppa till huvudinnehåll

Undersökning: Atletico Madrid använder sina lönemiljoner smartast av alla

Antoine Griezmann stor hjälte i matchen mot Barcelona.
Antoine Griezmanns Atletico Madrid använder sina miljoner rätt. Antoine Griezmann stor hjälte i matchen mot Barcelona. Bild: PICS UNITED/All Over Press Antoine Griezmann,fotboll,Atlético Madrid,Uefa Champions League,atletico madrid

Att de europeiska toppklubbarna i fotboll spenderar miljoner på spelare med varierande framgång är ingen hemlighet. Financial Times har undersökt vilka klubbar som tenderar att använda sina miljoner mest effektivt.

Atletico Madrid spenderar smartast bland klubbarna i Europa, skriver Financial Times.

I förhållande till hur mycket Atletico betalar för sina spelare har man samlat ihop flest poäng de senaste åren.

PSG och Real Madrid i botten

Totalt 69 klubbar togs i beaktande i undersökningen under en tidsperiod på 2011–2015. Atletico Madrid, Tottenham och Everton hör till de mest framgångsrika klubbarna i kategorin, medan stora klubbar som Inter och Milan inte lagt sina miljoner på för bra resultat. Också PSG och Real Madrid har slängt i väg lite för många miljoner på sistone.