Hoppa till huvudinnehåll

Här är Lurens sällskapsresenärer

Två skådespelare kramar samma stora röda hjärta.
Ilona Wiksten och Kim Snygg. Två skådespelare kramar samma stora röda hjärta. Bild: Mats Tuominen Lurens sommarteater,ilona wiksten och kim snygg

Rollfördelningen är nu spikad för musikalen Sällskapsresan. Med på Lurens i sommar är både veteraner och debutanter.

Kim Snygg axlar ansvaret i huvudrollen som Stig-Helmer Olsson. Han har tidigare medverkat på Raseborgs sommarteater under 16 säsonger.

- Det ska bli spännande med en ny teater, ett nytt gäng och framför allt vridläktaren som ger helt nya möjligheter och säkert också utmaningar, säger Snygg i ett pressmeddelande.

Hans motspelerska är Ilona Wiksten i rollen som Majsan, Stig-Helmers förälskelse. Hon har tidigare bland annat spelat med i Pinocchio på Svenska Teatern och i Fågel Blå på Östra Nylands teater. Hon har studerat musik i Jakobstad och i Danmark.

Skådespelare sjunger
Mirella Pendolin-Katz spelar rollen som Sivian. Skådespelare sjunger Bild: Mats Tuominen Lurens sommarteater,mirella pendolin-katz

Lovisabon och sångerskan Mirella Pendolin-Katz gör i sommar sin debut på Lurens i rollen som Majsans syster Sivan. Mirella är sångpedagog och musiker och har fått sin utbildning på Musikkonservatoriet i Trondheim, Norge.

Som Stig-Helmers kompis spelar Liljendalbon Tage Fredriksson. Tage har tidigare medverkat på Lurens. I sommar ska han ordentligt dra på med sitt eget modersmål – östnyländskan.

Bland de övriga medverkande finns bland annat Lurensdebutanten Mats Nybondas och veteranerna Katarina Nikkanen, Solveig och Frej Lindfors.

Musikalen av Bengt Palmers och Jakob Skarin baserar sig på Lasse Åbergs hyllade filmkomedi från 1980.

Musikalen Sällskapsresan har Finlandspremiär på Lurens fredagen den 30 juni.

En mycket glad skådespelare.
Tage Fredriksson. En mycket glad skådespelare. Bild: Mats Tuominen Lurens sommarteater,tage fredriksson

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland