Hoppa till huvudinnehåll

Revisionsnämnden: Vasa underbudgeterar med flit

Vision av hur den nya fotbollsstadion i Vasa kan se ut om den blir U-formad.
Vision av hur den nya fotbollsstadion i Vasa kan se ut om den blir U-formad. Bild: Sigge arkkitehdit stadion i vasa

Ordföranden för revisionsnämnden i Vasa, kristdemokraten Heimo Hokkanen är oroad över hur stadens investeringar budgeteras. Hokkanen säger att underbudgetering verkar vara satt i system.

Framför allt för de stora projekten, som Vasklotbron, fotbollsstadion i Sandviken och nu senaste renoveringen av ishallen spricker budgeten och mer pengar behövs när projektet väl är igång.

Hokkanen säger till Yle Pohjanmaa att det här verkar vara satt i system.

- Man litar på att det nog kommer mer pengar vartefter, men det är skattebetalarna som står för fiolerna, säger Hokkanen.

Fler utgifter att vänta

Hokkanen följer nu oroat med bland annat hur utgifterna kring Sandvikens fotbollsstadion växer. Till näst behövs pengar för toaletter åt det gästande lagets anhängare, vilket skulle betyda utgifter på flera hundra tusen.

Ursprungligen hade man räknat med att stadion skulle kosta 11,3 miljoner euro att bygga. Enligt Hokkanens beräkningar ligger summan på runt 16 miljoner.

- Om någon bygger ett hus åt sig så lär man nog tänka på att det finns en toalett. Inte börjar man bygga dit den i efterhand, säger Hokkanen till Yle Pohjanmaa.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten