Hoppa till huvudinnehåll

Se Finlands egen videohälsning till Donald Trump!

Yleprogrammet Noin Viikon Uutiset har producerat Finlands egna satiriska videohälsning till Donald Trump.

Nederländerna var först ut med sin videohälsning, därefter gjorde bland annat Schweiz, Tyskland och Danmark sina och nu har även Finland gjort en humoristisk videohälsning till USA:s nye president.

I början av videon nämner man att Finland är de tusen sjöarnas land - men det är fejknyheter, det finns mycket mer av dem. Lika många som deltog i presidentinstallationen, vet videon att berätta.

Vår fina natur inspirerade våra kompositörer Jean Sibelius, Toivo Kuula och Darude som gjorde hitten Sandstorm - vi har inte ens sandstormar, men ändå gjorde vi den bästa sången om dem.

"USA och Finland har mycket gemensamt"

Finland är också bäst på att vinna krig, enligt videon. Det första världskriget skippade vi, istället krigade vi mot varandra i inbördeskriget. I det andra världskriget vann vi över Sovjetunionen och för att trösta dem gav vi dem våra östra delar.

USA och Finland har mycket gemensamt, säger man i videon. Bland annat murarna. Eller ja, stängslena. Vi har byggt tusentals kilometer av stängsel vid vägkanterna för att hålla älgarna borta. De bästa älgarna kallar vi för renar och de jobbar för julgubben i Lappland.

Conan O'Brien-referenser

Också Finlands första kvinnliga president Tarja Halonen nämns i videon; också hon är orange och fantastisk, och hon är den bästa Conan O'Brien -imitatören.

Liksom de tidigare hälsningsvideorna avslutas den finländska med att vi förstår att USA i fortsättningen kommer först, men kan vi säga att Finland kommer som andra?

Läs mera:

Videon är inte längre tillgänglig

Finlands videohälsning till Trump blev populär i ett slag - nästan två miljoner visningar

Den videohälsning till USA:s president Donald Trump, som Yle-programmet Noin Viikon Uutiset har producerat, har blivit en viral hit.