Hoppa till huvudinnehåll

Johaug: "Jag går hela tiden och tänker på vad det kan bli"

Therese Johaug och rådgivaren Christian B Hjor inför förhöret den 25 januari.
Therese Johaug och rådgivaren Christian B Hjor inför det sista förhöret. Therese Johaug och rådgivaren Christian B Hjor inför förhöret den 25 januari. Bild: HEIKO JUNGE / EPA / All Over Press Therese Johaug

Nästa vecka förväntas Therese Johaug få sin dom. – Det är ju nervpirrande. Jag känner att jag inte är på topphumör hela tiden, sade Johaug till NRK. Hon förväntar sig högst en 14 månader lång avstängning.

– Efter förhöret kände jag att jag åkte på en rätt så stor smäll, sade längdskidåkaren till NRK.

Johaug som använt den anabola steroiden Clostebol ser trots allt fram emot ett besked och hon väntar på att ha ett lopp och datum att sikta på.

– Det är ju nervpirrande. Jag känner att jag inte är på topphumör hela tiden. Man går hela tiden och tänker vad det eventuellt kan bli.

Är realistisk

Efter förhöret för ett par veckor sedan har Johaug besökt OS-terrängen i Pyeongchang för att finna motivation efter en tung period. OS i Sydkorea arrangeras i februari 2018 och är Johaugs stora mål. Därför hoppas hon på att avstängningen inte ska vara längre än 14 månader.

– Jag hoppas ju på att jag kan bli frikänd men jag är realistisk. Jag vet att jag kan få ett år, jag vet att jag kan få 14 månader, sade Johaug.

Johaug tränar i Sjusjøen samtidigt som det norska landslaget som förbereder sig för VM i Lahtis. Formellt får hon inte träna tillsammans med sina landsmän.

– Jag får inte träna tillsammans med landslaget, jag måste träna för mig själv. Det blir bara ett hej och hå i spåret och sedan träffas vi på fritiden som vänner.