Hoppa till huvudinnehåll

Melodifestivalens andra deltävling bjuder på både debutanter och erfarna proffs

Roger Pontare deltar i Melodifestivalens andra deltävling 11.2.2017
Roger Pontare är med i Melodifestivalen för femte gången. Roger Pontare deltar i Melodifestivalens andra deltävling 11.2.2017 Bild: VINGBILD/Berndt-Joel Gunnarsson Roger Pontare,Melodifestivalen 2017

Lördag 11.2 är det dags för Melodifestivalens andra deltävling. Tävlingen ordnas i Malmö.

Också den här deltävlingen bjuder på både debutanter och gamla proffs. Roger Pontare har representerat Sverige två gånger i Eurovision Song Contest, han har också deltagit i Melodifestivalen hela fyra gånger. Benjamin Ingrosso, Dismissed, Etzia och Allyawan är däremot med i Melodifestivalen för första gången.

Svenska Yles eurovisionsexpert och -kommentator Eva Frantz berättar att Pontare gör det man förväntar sig att han ska göra.

- Han kan ju verkligen sjunga och sjunger shamanaktigt omgiven av en massa facklor så ingen Ponatarefan kommer att bli besviken. Frågan är bara om hans stil räcker till år 2017 eller kommer det att gå som för Perrelli i förra tävlingen att han faller ut.

Fula ord diskuteras i Sverige

Förra veckan har det i Sverige mycket diskuterats kring ordet fuck som tycks förekomma lite här som där i olika sånger. Bland annat har Lisa Ajax med det ordet i sin sång.

- Skulle det gå så att Lisa representerar Sverige i ESC blir hon nog tvungen att ändra på texten i sin sång för reglerna i ESC förbjuder att använda fula ord i sångerna, upplyser Eva.

Lisa Ajax deltar i Melodifestivalens andra deltävling 11.2.2017
Lisa Ajax deltog också i Melodifestivalen 2016 och gick då direkt till final, men landade slutligen på en sjunde plats. Lisa Ajax deltar i Melodifestivalens andra deltävling 11.2.2017 Bild: Janne Danielsson/SVT Lisa Ajax,Melodifestivalen 2017

Förhandsfavoriter i lördagens deltävling är Mariette och Benjamin Ingrosso. Mariette placerade sig fint som trea i Melodifestivalen år 2015 då Måns Zelmerlöw tog hem segern.

- Mariette körde då med Loren-stuk med dans och mystik, minns Eva. Jag skulle nästan tippa att hon går till final.

Pernilla Wahlgrens son förhandsfavorit

Benjamin Ingrosso i sin tur har en en fräsch och kul låt men inte så hemskt spännande, tycker Eva. Benjamin är son till Pernilla Wahlgren, som har tävlat i Mellon flera gånger, och han har en släkt där alla är musikaliska och begåvade.

- Han vill själv lite tona ner det här att han kommer från Wahlgrenska släkten och vill träda fram som artist under eget namn, säger Eva.

David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson är programledare för Melodifestivalen i år.

Här är artisterna i den andra deltävlingen 11.2:

Mariette – A Million Years
Låtskrivare: Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson

Roger Pontare – Himmel och hav
Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman

Etzia – Up
Låtskrivare: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett

Allyawan – Vart har du vart
Låtskrivare: Masse Salazar, Samuel Nazari

Dismissed – Hearts Align
Låtskrivare: Ola Salo, Peter Kvint

Lisa Ajax – I Don’t Give A
Låtskrivare: Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad

Benjamin Ingrosso – Good Lovin'
Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Parad

De följande deltävlingarna äger rum i Växjö 18.2 (deltävling 3), Skellefteå 25.2 (deltävling 4) och Linköping 4.3 (andra chansen). Finalen ordnas i Stockholm lördag 11.3.

Programmet kan ses på kanalplats 5 via SVT World med start kl.21:00 och strömmas också direkt på Arenan, där det finns tillgängligt i 30 dagar efter sändning.

Här hittar du mera information om Melodifestivalen.

Läs också