Hoppa till huvudinnehåll

Mariette och Benjamin Ingrosso vidare till final i Melodifestivalen – se deltävling 2 här

Mariette och Benjamin Ingrosso blev de två tävlande ur kvällens deltävling i Melodifestivalen som går rakt till finalen i Stockholm den 11 mars.

Mariette har deltagit i Melodifestivalen en gång tidigare, år 2013. Också då gick hon direkt till finalen och slutade i finalen på en tredje plats. Mariette deltog i Idol år 2009 och landade då till slut på en fjärde plats. Nu tävlar hon alltså i finalen i Melodifestivalen med låten A Million Years.

Mariette sjunger och sträcker upp händerna. Hon tävlar i Melodifestivalen 2017.
Mariette under genrepet till deltävling två. Mariette sjunger och sträcker upp händerna. Hon tävlar i Melodifestivalen 2017. Bild: Pelle T Nilsson/Stella Pictures/All Over Press Mariette,Melodifestivalen 2017,Melodifestivalen

Benjamin Ingrosso deltar i Melodifestivalen för första gången. Både han och Mariette har på förhand tippats gå direkt till final. Ingrosso har stått på scenen ända sedan barnsben och har också en viss eurovisionserfarenhet: 2006 vann han Lilla Melodifestivalen och fick representera Sverige i MGP Nordic. Ingrosso gör också karriär som låtskrivare och har bland annat skrivit låtar åt Isac Elliot. I Melodifestivalens final tävlar han med låten Good Lovin’.

Benjamin Ingrosso uppträder på Melodifestivalen 2017.
Benjamin Ingrosso. Benjamin Ingrosso uppträder på Melodifestivalen 2017. Bild: Pelle T Nilsson/Stella Pictures/All Over Press Melodifestivalen,Melodifestivalen 2017,benjamin ingrosso

Från den andra deltävlingen ser vi i andra chansen Dismissed med Hearts Align och Lisa Ajax med I Don’t Give A.

Också i den andra deltävlingen fick en garvad Melodifestivalstävlare se sig besegrad – för Roger Pontare och låten Himmel och hav tog resan slut redan här. Pontare har deltagit i Melodifestivalen fyra gånger och representerat Sverige i Eurovision Song Contest två gånger. I den första deltävlingen föll Charlotte Perelli som tidigare har vunnit både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Också Allyawan och Etzia föll.

De följande deltävlingarna äger rum i Växjö 18.2 (deltävling 3), Skellefteå 25.2 (deltävling 4) och Linköping 4.3 (andra chansen). Finalen ordnas i Stockholm lördag 11.3.

Läs också