Hoppa till huvudinnehåll

Tågtrafiken norr om Kervo löper igen - men sakta

Informationstavlan på Helsingfors järnvägsstation där det står att tågtrafiken står silla mellan Kervo och Riihimäki.
Informationstavlan visade rött på Helsingfors järnvägsstation under trafikstoppet. Informationstavlan på Helsingfors järnvägsstation där det står att tågtrafiken står silla mellan Kervo och Riihimäki. Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA tågtrafik,informationstavla

Tågtrafiken har igen kommit igång norr om Kervo. Tågen löper nu åt alla håll, men bara längs ett spår. Förseningarna väntas fortsätta hela kvällen och natten. Enligt Trafikverket ska felet vara reparerat till söndagsmorgonen.

Ett fel i elbanan upptäcktes redan på eftermiddagen på streckan mellan Dickursby och Kervo, och orsakade förseningar i såväl när- som fjärrtrafiken.

Felet skulle redan vara under kontroll men spred sig under kvällen norr om Kervo, meddelar Trafikverket.

Kinesiska turister står på en perrong på Helsingfors järnvägsstation och väntar på att få stiga på tåget till Kemi, som är kraftigt försenat.
Kinesiska turister väntade sent på lördagskvällen på att få stiga på tåget till Kemi, på Helsingfors järnvägsstation. Kinesiska turister står på en perrong på Helsingfors järnvägsstation och väntar på att få stiga på tåget till Kemi, som är kraftigt försenat. Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA tågtrafik,turister,vr

All trafik norr om Kervo, i alla riktningar, stod stilla under ett par timmars tid. Tågen hade stannats på stationer för att passagerare skulle kunna ta sig ut om de önskade, rapporterar FNB.

Artikeln uppdaterad 23:05 med ny information.