Hoppa till huvudinnehåll

Holländsk högerpopulist i tv: Förbjud Koranen, moskéer och invandring

Geert Wilders
Geert Wilders Bild: EPA/SASCHA DITSCHER Geert Wilders,Holland

Den holländske högerpopulisten Geert Wilders tänker införa ett vittgående förbud mot islam om hans parti PVV (Frihetspartiet) segrar i parlamentsvalet i mars.

I en intervju för holländsk tv i dag sade Wilders att Holland bör stoppa invandring från muslimska länder, stänga moskéer och förbjuda koranen.

Wilders jämförde muslimernas heliga bok koranen med Adolf Hitlers bok Mein Kampf. Mein Kampf får inte spridas i Holland.

Det här var den första större tv-intervjun med Wilders inför valet den 15 mars.

PVV kan enligt mätningarna bli största parti med runt 20 procent rösterna, men inget annat parti vill samarbeta med det.

Wilders varnade i intervjun de andra partierna för att fortsätta frysa ut PVV.

Läs också

 • Mor- och farföräldrar i fokus - stora känslor på spel

  Alla vill barnets bästa men metoderna kan krocka.

  Alla vill barnets bästa men metoderna kan kollidera. Den äldre generationen ska hålla sig till reglerna och småbarnsföräldrarna får inte kräva och skuldbelägga, så lyder råden från familjeexperter på den nationella dagen för far- och morföräldrar.

 • Det var sju gånger farligare att vara barn på 70-talet än i dag

  Antalet barn som dör före sin nittonårsdag har minskat.

  Tycker du att dagens säkerhetstänk har gått för långt? Ibland hör man sägas att det för 40 år sedan inte fanns cykelhjälmar, krockkuddar eller bilbälten i baksätet och att ingen tog någon skada av det. Sanningen är att rätt många barn inte överlevde barndomen på 70-talet.

 • Hur hamnade Kittilä i historisk kommunkris?

  Många förtroendevalda är brottsmisstänkta.

  Kittilä kommun är i en minst sagt ovanlig situation. I kommunfullmäktige ingår 11 personer som är åtalade för tjänste- och arbetsbrott.

Nyligen publicerat - Utrikes