Hoppa till huvudinnehåll

Holländsk högerpopulist i tv: Förbjud Koranen, moskéer och invandring

Geert Wilders Bild: EPA/SASCHA DITSCHER Geert Wilders,Holland

Den holländske högerpopulisten Geert Wilders tänker införa ett vittgående förbud mot islam om hans parti PVV (Frihetspartiet) segrar i parlamentsvalet i mars.

I en intervju för holländsk tv i dag sade Wilders att Holland bör stoppa invandring från muslimska länder, stänga moskéer och förbjuda koranen.

Wilders jämförde muslimernas heliga bok koranen med Adolf Hitlers bok Mein Kampf. Mein Kampf får inte spridas i Holland.

Det här var den första större tv-intervjun med Wilders inför valet den 15 mars.

PVV kan enligt mätningarna bli största parti med runt 20 procent rösterna, men inget annat parti vill samarbeta med det.

Wilders varnade i intervjun de andra partierna för att fortsätta frysa ut PVV.

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Utrikes

 • Polisen undersöker misstänkt föremål i Kista

  Utreds som olaga hot.

  Ett misstänkt föremål hittades i förmiddags i närheten av polishuset på Kista torg i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Polisens bombtekniker kallades till platsen och efter tre timmar fördes föremålet bort för närmare undersökning.