Hoppa till huvudinnehåll

Latvala vann svenska rallyt: ”Det är fantastiskt”

Jari-Matti Latvala svänger i en kurva
För fjärde gången i karriären vann Jari-Matti Latvala det svenska rallyt. Jari-Matti Latvala svänger i en kurva Bild: AFP / Lehtikuva rally,Jari-Matti Latvala,Latvala,sport

Jari-Matti Latvala tog sin 17:e seger i karriären då han vann årets upplaga av det svenska VM-rallyt. Latvala vann med 29,2 sekunder före Ott Tänak.

Jari-Matti Latvala trivs i de värmländska skogarna. Tre gånger tidigare har han vunnit det svenska rallyt och nu fick han lägga en fjärde seger till sin meritlista.

Latvala tog över ledningen på lördagskvällen då Thierry Neuville tvingades avbryta och inför den sista dagen ledde han med några sekunder före Ott Tänak.

Den ledningen ökade under hela den sista dagen och Latvala vann till slut med 29,2 sekunder före Tänak.

– Det är fantastiskt. Ett nytt stall och en ny bil, vår andra tävling och vi vinner. Jag saknar ord, sa Latvala i WRC:s rallyradio efter tävlingen.

Trean Sebastien Ogier var nästa en minut efter Latvala.

Jari-Matti Latvala har fått en bra start på säsongen i Tommi Mäkinens Toyota-stall. I den första tävlingen i Monte Carlo slutade han på andra plats och efter två tävlingar leder han VM-serien.

– Nu blir mästerskapet riktigt intressant. Nästa tävling är i Mexiko och jag är riktigt motiverad att kämpa om titeln, säger Latvala.

Resultat 18/18:

1. Jari-Matti Latvala Toyota 2.36.03,6
2. Ott Tänak Ford + 29,2
3. Sebastien Ogier Ford + 59,5
4. Dani Sordo Hyundai + 2.11,5
5. Craig Breen Citroen + 2.51,2
6. Elfyn Evans Ford + 5.26,6
7. Hayden Paddon Hyundai + 5.31,2
8. Stephane Lefebvre Citroen + 7.14,7

Läs också

Nyligen publicerat - Sport