Hoppa till huvudinnehåll

Gamla sportplan i Hangö kan få ytbeläggning

Jessica Aminoff med hästen Eon i Sea Horse Week 2016.
Jessica Aminoff med hästen Eon i Sea Horse Week 2016. Bild: Susa Laine hästsport,Västnyland,Hangö,jessica aminoff,Ridsport,häst,banhoppning

Arrangörerna för Sea Horse Week i Hangö borde utreda möjligheten till att gamla sportplan får en permanent ytbeläggning. Det anser Hangö tekniska nämnd.

Om sandplanen får ytbeläggning behöver arrangörerna inte sätta lika mycket resurser och tid som nu på att bygga upp arrangemanget. Det är viktigt att ytbeläggningen också kan användas till annan motionsverksamhet.

Klagomål i bakgrunden

Fem grannar i ett bostadsbolag på Brunnsgatan skickade i höstas ett klagomål till Hangö stad. Enligt dem orsakar Sea Horse Week luktolägenheter, buller och damm. Grannarna upplever det också som störande att hästar tittar in genom fönstret.

Tekniska nämnden förordade i november att evenemanget arrangeras i nuvarande form. Nämnden beslutade samtidigt att begära in utlåtanden av räddningsverket, Sydspetsens miljöhälsa, miljönämnden och arrangörerna.

Utgående från utlåtandena behandlar tekniska nämnden nu frågan på nytt och då kom frågan om ytbeläggning upp.

Bullergränser har inte överskridits

Hälsoskyddsmyndigheterna hade ingenting att anmärka om arrangemangen.

Miljönämnden konstaterade att arrangemanget inklusive byggarbetena tar elva dagar i anspråk. Enligt en bullerrapport har bullergränserna inte överskridits.
Arrangörerna säger att en minskning av antalet starter inte har någon betydelse för byggarbetena på fältet.

Tidpunkten kan diskuteras

Sea Horse Week arrangeras 26-30 juli 2017. Arrangörerna säger att de är beredda att diskutera tidpunkten för år 2018.

Räddningsverket betonar i sitt utlåtande att det bör vara möjligt för räddningsfordon att obehindrat ta sig fram på Brunnsgatan under hela evenemanget.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland