Hoppa till huvudinnehåll

Ruben Stiller lämnar Pressklubben

Ruben Stiller
Ruben Stiller Bild: Vesa Molanen/Lehtikuva Ruben Stiller,programledare,Yle

Tv-programmet Pressklubbens långvariga programledare Ruben Stiller lämnar programmet Pressklubben.

Stiller har varit programledare för Pressklubben sen år 2009, men från och med i höst ska han jobba med andra uppgifter inom Yle.

- Den senaste tidens händelser har påverkat mitt hälsotillstånd och jag har också dragit mina egna slutsatser om allt detta, säger Stiller. Han hoppas på att kunna fortsätta på radions sida.

Yle söker nu en ny programledare till Pressklubben, som sänds på fredagskvällarna.

Redaktionschefen för A-studio Riitta Pihlajamäki säger att programmet Pressklubben fortsätter åtminstone hela året. Beslut om programmets öde fattas senare.

Yle har sänt programmet sedan år 2005. I programmet diskuterar programledaren, två sakkunniga journalister och en gäst aktuella ämnen.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes