Hoppa till huvudinnehåll

Två personer häktades för styckmordet i Jakobstad

Höghus i Permo, Jakobstad.
Höghus i Permo, Jakobstad. Bild: YLE/Joni Kyheröinen Jakobstad,mord,getbrovägen

Två personer har häktats i Österbottens tingsrätt på måndag eftermiddag för styckmordet i Jakobstad som uppdagades förra torsdagen.

På torsdagskvällen spärrade polisen av Getbrovägen i Permo i östra delen av Jakobstad. Då hade man påträffat delar av den mördade mannen i närheten av brottsplatsen i samband med ett annat uppdrag. Kroppen hade alltså styckats. Två personer greps misstänkta för mordet och har nu häktats.

Den första sessionen i rätten inleddes på måndagen klockan 13.30 och den andra klockan 15. De två misstänkta sitter häktade i Karleby och rättegången sker via video. Brottsrubriceringarna är mord och brott mot griftefrid.

Enligt tingsrätten är den ena misstänkta en kvinna född 1971 och den andra en man född 1974. Båda är finländska medborgare födda i Finland. Offret var en man från Jakobstad född 1965. Åtminstone kvinnan bestrider alla åtal, enligt hennes ombud, Robert Slotte.

Polisen har ännu inte informerat när brottet har begåtts eller om något motiv.

Yle Österbotten har inte lyckats nå polisens utredningsledare eller mannens ombud.

Läs också