Hoppa till huvudinnehåll

IL: Mikko Rantanen vill spela hockey-VM

Mikko Rantanen skjuter ett slagskott.
Mikko Rantanen har varit en av Colorados bästa spelare den här säsongen. Mikko Rantanen skjuter ett slagskott. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Mikko Rantanen

När en tredjedel av NHL-grundserien återstår är det i praktiken klart att Colorado Avalanche missar slutspelet. Lagets anfallare Mikko Rantanen säger att han vill avsluta säsongen med ishockey-VM.

Colorado har tagit 32 poäng på 53 matcher. Åtminstone 90 brukar krävas för att nå slutspel, vilket innebär att lagets säsong kommer att ta slut i början av april.

– Vi behöver bevara yrkesstoltheten och det har synts i de senaste matcherna. Själv försöker jag leverera och spela på en så hög nivå som möjligt, sade Rantanen till Iltalehti.

"Jag kan spela i den här ligan"

På 48 matcher har nykomlingen noterats för 11 + 14 = 25 poäng. Det räcker till en andra plats i lagets poängliga och en delad fjärde plats i den interna skytteligan.

– Jag har visat att jag kan spela i den här ligan och på en viss nivå. Det var också mitt mål inför säsongen.

– Det här är min första hela säsong här. Jag får uppfylla min dröm, spela i NHL.

Landeskog förstärker Sverige?

Finland inleder VM-gruppspelet i Paris den 5 maj. Under pågående säsong brukar spelarna vara försiktiga med att spekulera om VM. Klubben har sitt att säga och skador kan förändra situationen.

Rantanen antyder ändå att han står till landslagets förfogande i Paris om inget överraskande händer.

– Man vill alltid avsluta säsongen på ett bra sätt. Om det inte går vägen för Colorado har jag energi att spela i VM, sade Rantanen.

Colorados svenska stjärna Gabriel Landeskog har meddelat att han är öppen för att representera Sverige i VM.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också