Hoppa till huvudinnehåll

"Kaos råder i Ukraina inför Eurovision Song Contest"

ESC ordnas i maj 2017 i Kiev
Städning av estraden i Kiev 31.1.2017 före den tillställning då ordningsföljden för artisternas uppträdanden lottades ut. ESC ordnas i maj 2017 i Kiev Bild: Sergei Supinsky / AFP Eurovision Song Contest 2017,sångtävlingar,Kiev,Ukraina,esc

Eurovision Song Contest (ESC) borde i år - enligt planerna - ordnas i Ukrainas huvudstad Kiev men nu kommer det rapporter om att arrangemangen inför tävlingen befinner sig i kaos.

Organiseringen av ESC är kaotisk, personal sägs upp och vissa biljetter är inte alls till salu. Tidtabellen för arrangemangen är kraftigt försenad.

Ukrainas rundradiobolag och rundradiounionen EBU har - utan att ha gett någon förklaring - meddelat att det undantagsvis i år inte säljs så kallade fanbiljetter inför tävlingen. Biljettpaket för ESC brukar riktas till entusiaster runt om i Europa. Detta har skett sedan år 2000. Biljetterna har gett tillträde till de båda semifinalerna och finalen. Det är de sanna ESC-entusiasterna som är ute efter den här typens biljetter.

Orsaken till biljettstoppet tros bero på kaotiska arrangemang i Ukraina, och det ryktas om att Ukrainas rundradiobolag befinner sig i kris på grund av ESC. Konflikter har lett till att producenter, marknadsföringschefen och säkerhetschefen har sagt upp sig.

Eurovision Song Contest hålls enligt planerna i maj i Kiev. Segraren utses den 13 maj. Finland representeras av duon Norma John som framför sången Blackbird.