Hoppa till huvudinnehåll

Klädaffär i Ekenäs centrum rånades under knivhot

Polisen spärrade av området med avspärrningstejp. Polisen spärrade av området med tejp. Bild: Yle/ Bubi Asplund Avspärrningsband,Ekenäs,klädaffärer,polisen,Raseborg,Rån,Västnyland

En klädaffär i Ekenäs centrum rånades under knivhot på onsdag kväll. Rånaren fick med sig handkassan.

Gunilla Holmström från Ekenäs var inne i affären då rånet skedde. Hon säger att rånaren var klädd i en rånarhuva och hade tryckt kniven mot biträdets mage

- Jag såg inte själva rånet, men jag pratade med det mycket chockade biträdet genast efter. Hon sade att hon blev så till sig att hon först inte fick upp kassan, säger Gunilla Holmström.

Rånaren kom över en summa pengar.

Polisen avspärrade också utrymmet kring kassaapparaten. Polisen avspärrade kassamaskinen. Bild: Yle/ Bubi Asplund Avspärrningsband,Ekenäs,klädaffärer,polisen,Raseborg,Rån,Västnyland

Rånet ägde rum vid 18.30-tiden på onsdagen. Ingen människa skadades i samband med rånet.

Polisen kom snabbt till platsen.

Polisen har lovat ge mera information om rånet på torsdag (16.2) efter klockan 9.00.

Under veckoslutet hade hantverksaffären och bokhandeln på Långgatan besök av inbrottstjuvar. Huruvida dessa inbrott har koppling till rånet på onsdagen är oklart.

Artikeln uppdaterad 15.2 klockan 21.00 med uppgiften att polisen informerar om rånet efter klockan 9 på torsdag morgon.

Läs mera:

Knivrånet i Ekenäs: Polisen letar efter en ung man

En ung man rånade en klädaffär i Ekenäs centrum på onsdag kväll. Han är ännu på fri fot och polisen ber om tips av allmänheten.

 • Finskt rekord för Poutala – blev femma i VM

  Poutala förbättrade sitt gamla rekord med fem hundradelar.

  Mika Poutala har gjort nytt finskt rekord i VM i hastighetsåkning på skridskor för sprintrar i Calgary. Poutala förbättrade sitt gamla rekord med fem hundradelar.

 • Hunters får sätta skridskorna på hyllan för den här säsongen

  Borgålaget lyckades inte ta sig vidare till semifinal.

  Säsongen är över för Borgålaget Hunters som spelar ishockey i Finlandsserien. Hunters lyckades inte avancera till semifinalerna, och nu är det sommarlov som gäller. Ett med flera ligabekantingar förstärkt Nokian Pyry var bättre i kvartsfinalserien.

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Västnyland

 • Stationsbacken i Karis kan få flervåningshus

  Raseborgs stad uppdaterar planen för Stationsbacken.

  Flera nya höghus för tågpendlare kan i framtiden byggas på Stationsbacken i Karis. Raseborgs stad ska nu uppdatera planen för backen så att det blir möjligt att bygga flervåningshus på området som ligger alldeles invid järnvägsstationen.

 • Barnskyddet i Raseborg sköts delvis av privata företag

  Det finns allt flere privata aktörer inom barnskyddet.

  Barnskyddet har i dag mycket starka band till privata aktörer, säger Kommunförbundets expert på barnskyddsfrågor. Privata aktörer inom barnskyddet känns som en främmande tanke för många.

 • HFC förlorade mot GFT/Ydin i futsaltvåan

  Hangölaget fortsätter som tabelltvåa.

  Hangölaget Hanko Futsal Club förlorade för fjärde gången den här säsongen i herrarnas division 2 i futsal. GFT/Ydin vann med fyra mål i en match som spelades i Alberga i Esbo på söndag kväll (26.2).