Hoppa till huvudinnehåll

Tudelad Laukkanen efter sensationsloppet: "Måste ändå vara stolt"

Mari Laukkanen.
Mari Laukkanen bjöd på ett stort leende efter sin fjärdeplats i VM. Mari Laukkanen. Bild: Lehtikuva Mari Laukkanen

Efter en lång väntan var Mari Laukkanen en färsk VM-fyra. Den tuffaste av alla placeringar – trots att hon gjorde en panginsats. ”Jag var tio sekunder från att ta med mig ett minne härifrån”, säger hon.

Glad, nöjd – och besviken.

Mari Laukkanen kunde känna precis alla känslor efter fjärdeplatsen i distansloppet i skidskytte-VM. Hon gjorde karriärens bästa tävling och förlorade med drygt elva sekunder till trean Alexia Runggaldier.

– Jag måste ändå vara väldigt, väldigt nöjd och stolt över den här insatsen … Samtidigt finns det förstås andra känslor också, säger Laukkanen i Yles tv-intervju.

Förväntade sig inte det här

Laukkanen startade med nummer elva på bröstet och hon korsade mållinjen långt innan de avgörande ögonblicken föll. Tyska segraren Laura Dahlmeier gick ut som en av de sista i hela fältet.

Finländskan tyckte inte den långa väntan var så nervös.

– Jag bytte kläder och tittade efter det på tv-sändningen. Jag trodde inte att min insats skulle räcka så här långt först, säger hon.

– Det här var en otroligt bra insats av mig. Jag hade inga förväntningar på att det skulle gå så här bra från början. Jag måste vara nöjd.

"Hade turen på min sida"

Trots allt finns det givetvis en nagel i ögat. Laukkanen sköt utmärkt och prickade nitton av tjugo tavlor. Bronsmedaljören Runggaldier sköt fullt. I ett distanslopp ger en bom en straffminut och avståndet till bronspengen var knapp.

– Det gick så här i dag … Jag var tio sekunder från att ta med mig ett minne härifrån.

– Men bommen grämer inte så mycket i sig själv. Jag hade några kantträffar och jag blev förvånad att tavlorna föll. I dag hade jag turen på min sida. Men under säsongens gång har det varit stolpe ut många gånger också.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport