Hoppa till huvudinnehåll

Två personer fortfarande misstänkta för styckmordet i Jakobstad

Polisen spärrade av det här huset på Getbrovägen i Jakobstad. Polisen hittade kroppsdelar tillhörande en man född 1965.
Arkivbild. Polisen spärrade av det här huset på Getbrovägen i Jakobstad. Polisen spärrade av det här huset på Getbrovägen i Jakobstad. Polisen hittade kroppsdelar tillhörande en man född 1965. Bild: Yle/Joni Kyheröinen Jakobstad,permo

Två personer har frigivits, medan två andra fortsättningsvis hålls häktade misstänkta för styckmordet i Jakobstad förra veckan. Polisen har nu hittat samtliga delar av mordoffret.

Två personer har frigivits, medan två andra fortsättningsvis hålls häktade misstänkta för styckmordet i Jakobstad förra veckan.

Polisen har nu lyckats hitta samtliga kroppsdelar av mordoffret, en år 1965 född man från Jakobstad. En del av kroppsdelarna påträffades i ett avfallskärl på torsdag förra veckan och resten av kroppsdelarna påträffades följande dag av en polisman i terrängen intill en sorteringspunkt för avfall.

Två misstänkta häktade

I det här skedet av förundersökningen har fyra personer varit frihetsberövade varav Österbottens tingsrätt har häktat två personer på sannolika skäl misstänkta för mord, medan de två övriga personerna har frigivits.

Förundersökningen visar på att de frigivna inte kan misstänktas för händelsen.

På basen av de omständigheter som kommit fram i förundersökningen har polisen kunnat bilda sig en uppfattning om vad som har inträffat, men man vill i det här skedet inte ge ytterligare uppgifter kring fallet.

Läs också