Hoppa till huvudinnehåll

Familjär stämning vid "Teologiska"

Lukas Brenner, Cecilia Alameri och Mikael Lindfelt
Lukas Brenner, Cecilia Alameri och professor Mikael Lindfelt. Lukas Brenner, Cecilia Alameri och Mikael Lindfelt Bild: Yle/Nina Bergman teologi,plugga vid åa

Teologi är att tolka en viss religiös tradition inifrån och i en mera globaliserad värld ser man hur mycket religionen påverkar hur människor tänker. Så beskriver professor Mikael Lindfelt ämnet teologi vid Åbo Akademi i vår serie "Plugga vid ÅA".

Professor Mikael Lindfelt är utbildningsansvarig för teologin vid Åbo Akademi och han beskriver jobbutsikterna för de som utexamineras som goda. Lindfelt konstaterar att det inom Borgå stift kommer att råda en viss brist på präster under de kommande åren.

Cecilia Alameri sökte sig till teologiutbildningen bland annat för att hon vill jobba med människor, gärna som präst i framtiden. Alameri studerar på kandidatnivå vilket betyder att hon ännu inte valt huvudämne inom teologin.

Lukas Brenner studerar på magisternivå och har specialiserat sig på judaistik och gammaltestamentlig exegetik. Även Brenner vill jobba som präst efter sina studier.

Både Alameri och Brenner beskriver stämningen vidteologiska utbildningslinjen som god och familjär. Man hjälper varandra och omgås fritt mellan personal och studenter.

Här kan du läsa mera om ämnet teologi vid Åbo Akademi.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland