Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit fick hjälp av SKA – klart för slutspel

Jokerit firar mål
Jokerit förlorade mot AK Bars Kazan men är klart för slutspel. Jokerit firar mål Bild: Lehtikuva ishockey,Jokerit,KHL,sport

Efter 60 spelade matcher är det nu definitivt klart att Jokerit kommer att spela slutspel i KHL. Laget förlorade den sista grundseriematchen men det gjorde inget då även HK Sotji föll.

Jokeritspelarna kan åtminstone för stunden pusta ut. Laget kommer att spela i slutspelet för tredje året i rad.

Jokerit som varit mycket upp och ner den här säsongen avslutade grundserien med att förlora mot Ak Bars Kazan med 4–5. Förlusten betydde att laget behövde få hjälp av SKA S:t Petersburg för att ta sig till slutspel.

Och det fick man. SKA krossade HK Sotji med hela 6–2 och grusade den tidigare OS-stadens förhoppningar om en slutspelsvår.

– Vi hörde nog hur det gick i den matchen och det kanske påverkade vårt spel lite. Vi är i slutspel och det vad som räknas. Jag tänker inte börja analysera grundserien desto mer just nu, sa Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat efter matchen.

Tappade ledningen

Jokerit fick en bra start på matchen och Chay Genoway banade väg för laget med ett mål och en assist i den första perioden. Efter 20 spelade minuter ledde laget med 2–1 och halvvägs in i matchen var Petteri Wirtanen framme och satte 3–1.

Men precis som många gånger tidigare den här säsongen tappade laget ledningen.

Gästerna reducerade nästan omgående efter Wirtanens mål och i början av den sista perioden kvitterade man och tog sedan också ledningen.

Jesse Joensuu kvitterade för Jokerit i mitten av den sista perioden men Justin Azevedo avgjorde för Ak Bars Kazan då fem minuter återstod av matchen.

Slutspelet i KHL börjar nästa tisdag och i den första omgången väntar antingen CSKA Moskva eller SKA S:t Petersburg.

Resultat:

Jokerit–Ak Bars Kazan 4–5

Läs också