Hoppa till huvudinnehåll

Tottenham kämpar i motvind – förlorade mot Gent i Europa League

Jeremy Perbet blev matchhjälte för Gent i matchen mot Tottenham. Jeremy Perbet firar mål och Tottenhamspelare deppar Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,jeremy perbet,KAA Gent,perbet,sport,Tottenham Hotspur FC

Tottenham åkte på en ordentlig kalldusch i det första mötet med belgiska Gent i sextondelsfinalen i Europa League. Gent vann matchen på hemmaplan med 1–0.

Tottenham har inte rosat marknaden ute i Europa den här säsongen. Laget slutade bara på tredje plats i sin grupp i Champions League och gick inte vidare till slutspel.

Laget fick i stället satsa på Europa League och där gick man på en ordentlig mina i det första av två möten med Gent i sextondelsfinalen.

Gent som bara ligger på åttonde plats i den belgiska ligan vann den första matchen med 1–0 efter att Jérémy Perbet gjort matchens enda mål i den 59:e minuten.

Tottenham hade fram till Perbets mål dominerat den andra halvleken men efteråt var man ett slaget lag. Gent hade till och med bud på ytterligare ett mål då Danijel Milicevic i den 77:e minuten sköt i stolpen via målvakten Hugo Lloris.

Returen spelas i London om en vecka.

Jere Uronen spelade hela matchen i Genks backlinje när laget spelade oavgjort 2–2 mot FC Astra Giurgiu. Genk såg länge ut att vinna matchen men på stopptid satte japanen Takayuki Seto in kvitteringen för Astra.

Resultat:

Krasnodar – Fenerbahce 1–0

AZ – Lyon 1–4

Borussia Mönchengladbach – Fiorentina 0–1

Rostov – Sparta Prag 4–0

Gent – Tottenham 1–0

Olympiakos – Osmanlispor 0–0

Celta – Sjachtar Donetsk 0–1

Ludogorets – FC Köpenhamn 1–2

Astra – Genk 2–2

Läs också

  • "Äktenskapet ett förbund mellan man och kvinna"

    Kyrkoherde Daniel Norrback tänker inte viga samkönade.

    I Österbotten anser de allra flesta prästerna att kyrkolagen ska bestå, alltså att samkönade inte ska få vigas kyrkligt. Daniel Norrback är tf kyrkoherde i Kristinestads svenska församling och säger nej till att viga homosexuella i kyrkan.

  • Varför angår dödsstraffet oss?

    Behöver vi bry oss om att det finns dödsstraff i världen?

    Författaren Lars Åke Augustsson såg sin vän Willie Trottie få en dödande injektion i Huntsville i Texas, tjugoett år efter dödsdomen för dubbelmord. Däremot blev Anthony Graves frigiven efter att ha varit dödsdömd i aderton år. Och Lars Åke var med på trädgårdsfesten när Anthony återförenades med sin familj. Brottslingar ska straffas, men dödsstraffet är ett svek mot själva livet, tycker Lars Åke Augustsson

Nyligen publicerat - Sport