Hoppa till huvudinnehåll

Worley satte tempot i St. Moritz - andra åket klockan 14.00

Tessa Worley hörde till förhandsfavoriterna inför dagens storslalom vid alpina VM i Schweiz och italienskan övertygade också i det första åket i St. Moritz.

I världscupen i år har damerna tävlat sju gånger i storslalom och i sex av deltävlingarna har Frankrikes Tessa Worley stått på prispallen.

Hon hörde också till förhandsfavoriterna i VM-pisten i St. Moritz, också i Kristian Karlssons papper, och införlivade också de förväntningarna i det första åket, då hon med startnummer ett satte tempot för resten av fältet. Worley ligger väl till för att ta karriärens andra VM-guld i storslalom - det första knep hon vid VM 2013 i Schladming.

Italienskan Sofia Goggia kom närmast i det första åket, slagen med 48 hundradelar. Också Mikaela Shiffrin (USA) kom på samma sekundtal som Worley och ligger trea.

Två finskor fanns också med i startfältet. Riikka Honkonen startade med nummer 40 och förlorade med drygt tre och en halv sekund till Worley. Nea Luukko tog sig inte längre än till andra mellantiden och avbröt.

Artikeln uppdateras

Det andra åket startar klockan 14.00 och sänds i TV2 och på Yle Arenan med svenskt referat av Kristian Karlsson.

Provisorisk ställning, VM i alpin skidsport, storslalom, efter första åket

1. Tessa Worley FRA 1.02,01
2. Sofia Goggia ITA + 0,48
3. Mikaela Shiffrin USA + 0,72

xx. Riikka Honkonen FIN + 3,62
xx. Nea Luukko FIN DNF