Hoppa till huvudinnehåll

Dahlmeier fixade tyskt guld – Finland sköt bort sig

Laura Dahlmeier.
Det tyska ankaret Laura Dahlmeier är mästerskapets drottning. Laura Dahlmeier. Bild: All Over Press Laura Dahlmeier

Laura Dahlmeier darrade, men grejade ändå en tysk stafettseger. Finland hade inget att säga till om efter uselt skytte.

Det är inget snack om vilken idrottare som är drottningen i skidskytte-VM. I dag tog Laura Dahlmeier sitt fjärde guld i Hochfilzen.

Dahlmeier, som från tidigare hade tagit två individuella guld samt guld i mixedstafett, fick äran att säkra segern i damstafetten. Den tyska dominanten darrade en aning i det sista skyttet och missade två skott, men försprånget räckte till och hon gick ut i täten.

På spurtvarvet åkte hon ifrån motståndet. Den tyska guldkvartetten utgjordes av Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand och Laura Dahlmeier.

Mardröm för Markkanen

Bakom Tyskland blev det kamp om silvret. Ukraina fixade andraplatsen och Frankrike tog bronset.

För den finländska kvartetten blev det ingen fullträff. Laura Toivanen gjorde en hyfsad insats, men på den andra sträckan hade Mari Laukkanen det tufft.

Laukkanen, som missade bronset i distansen med knapp marginal, tvingades åka en straffrunda och tappade både tid och placeringar. Sanna Markkanen hade därefter en mardrömsdag med två straffrundor.

Ankaret Kaisa Mäkäräinen prickade nio av tio skott, men hon var långt från täten. Mäkäräinen korsade mållinjen som femtonde dam.

Resultat, stafett (d):

1) Tyskland 1.11.16,6 (0+9)
2) Ukraina + 6,4 (0+4)
3) Frankrike + 8,1 (0+7)
4) Tjeckien + 14,0 (0+6)
5) Italien + 36,5 (0+6)
---
15) Finland + 5.30,9 (3+10)

  • Utmaningar i sociala situationer är veckans tema på Sluta panta

    Har du svårt att bilda vänskapsrelationer?

    Har du svårt att bilda vänskapsrelationer? Känner du ofta att du blir utanför? Blir det lätt bråk mellan dig och andra? Tänker du att du inte är lika bra som andra? Har du svårt att hantera dina känslor i utmanande situationer? Funderar du ofta på vad andra tänker om dig? Låter du det påverka dina handlingar? Hatar du att förlora?

  • Max Jansson: Upp ur soffan!

    Visit Vasas vd förstår inte folk som kritiserar utbudet.

    Visit Vasas vd Max Jansson tycker att vi låter vädret styra oss för mycket, många väljer att sitta hemma framför tv:n när det regnar. Å andra sidan gläds han över att folk tog sig ut på stan under helgen, fredagens terrordåd i Åbo till trots.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport