Hoppa till huvudinnehåll

Dahlmeier fixade tyskt guld – Finland sköt bort sig

Laura Dahlmeier.
Det tyska ankaret Laura Dahlmeier är mästerskapets drottning. Laura Dahlmeier. Bild: All Over Press Laura Dahlmeier

Laura Dahlmeier darrade, men grejade ändå en tysk stafettseger. Finland hade inget att säga till om efter uselt skytte.

Det är inget snack om vilken idrottare som är drottningen i skidskytte-VM. I dag tog Laura Dahlmeier sitt fjärde guld i Hochfilzen.

Dahlmeier, som från tidigare hade tagit två individuella guld samt guld i mixedstafett, fick äran att säkra segern i damstafetten. Den tyska dominanten darrade en aning i det sista skyttet och missade två skott, men försprånget räckte till och hon gick ut i täten.

På spurtvarvet åkte hon ifrån motståndet. Den tyska guldkvartetten utgjordes av Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand och Laura Dahlmeier.

Mardröm för Markkanen

Bakom Tyskland blev det kamp om silvret. Ukraina fixade andraplatsen och Frankrike tog bronset.

För den finländska kvartetten blev det ingen fullträff. Laura Toivanen gjorde en hyfsad insats, men på den andra sträckan hade Mari Laukkanen det tufft.

Laukkanen, som missade bronset i distansen med knapp marginal, tvingades åka en straffrunda och tappade både tid och placeringar. Sanna Markkanen hade därefter en mardrömsdag med två straffrundor.

Ankaret Kaisa Mäkäräinen prickade nio av tio skott, men hon var långt från täten. Mäkäräinen korsade mållinjen som femtonde dam.

Resultat, stafett (d):

1) Tyskland 1.11.16,6 (0+9)
2) Ukraina + 6,4 (0+4)
3) Frankrike + 8,1 (0+7)
4) Tjeckien + 14,0 (0+6)
5) Italien + 36,5 (0+6)
---
15) Finland + 5.30,9 (3+10)

 • Galtby färjfäste.

  Färjstrejk innebär specialarrangemang för skärgårdselever

  Pargas stad förbereder sig för eventuell strejk.

  Skärgårdstrafiken hotas av strejk, om inte Finlands färjetrafik Finferries och sjömansfacket kommer överens i sina förhandlingar. Om strejken blir av måste Pargas stad omorganisera skärgårdselevernas undervisning.

 • Mikael Forssell

  Mikael Forssell: Lycka är att göra mål

  För "Miklu" Forssell handlar fotboll om att göra mål.

  29 mål i landslaget, 30 Premier League-mål i Birmingham, 17 mål i Bundesligan, 5 ligamål för Chelsea, 21 mål på 44 matcher för HJK 2013-2014... Att göra mål har alltid varit det som färska HIFK-anfallaren Mikael ”Miklu” Forssell levt sitt fotbollsliv för.

 • En turkisk polis patrullerar med maskinpistol i regnet i Istanbul.

  Turkiet grep 1000 för kuppförsöket

  "Hemliga imamer" anklagas för att ha infiltrerat polisen.

  I Turkiet har polisen gjort de största räderna på länge mot misstänkta Gülenister. De över 1000 gripna personerna ska ha infiltrerat polisen för den terrorstämplade Gülen-rörelsens räkning.

Läs också

 • Regeringen sammanträder

  Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

  Regeringens halvtidsgranskning klar.

  Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier. Och polisen, gränsbevakningen och försvaret får tilläggsfinansiering. Det här är några av satsningarna som regeringen visar upp efter sin halvtidsgranskning.

 • träd på metgrundet utan skarvbon i sig.

  "Finns knappt någon skarv att skrämma"

  Vasa stad fick tillstånd som egentligen inte behövs.

  Skarven är en nyckfull fågel, det har Vasa stad lärt sig i år. Då man utrustad med lov från NTM- centralen skulle börja skrämma bort skarven från stadsfjärden visade det sig att det knappt finns några fåglar att skrämma.

 • Donald Trump signerade ett presidentdekret under tisdagen som ska gynna jordbruket och landsbygden i USA. T.v. jordbruksministern Sonny Perdue.

  Trump muckar gräl om handeln – nu med Kanada

  Kan vara taktiskt drag att attackera fridfullt grannland.

  Donald Trump har länge kritiserat USA:s handelsavtal med Mexiko och Kina. Men under tisdagen uppenbarade sig plötsligt en ny fiende på Donald Trumps karta: Kanada. Det kan vara ett taktiskt drag att attackera handeln med det fridfulla grannlandet.

Nyligen publicerat - Sport