Hoppa till huvudinnehåll

Ny förlust för FBC Raseborg Knights i innebandytvåan

Henrik Himmelroos skjuter innebandybollen iväg.
Knights Henrik Himmelroos gjorde ett och passade till ett mål på fredagen. (Arkivbild). Henrik Himmelroos skjuter innebandybollen iväg. Bild: Yle/ Patric Westerlund innebandy,innebandyspelare,Västnyland,Raseborg,henrik himmelroos

FBC Raseborg Knights åkte på sin andra förlust på raken i herrarnas division 2 i innebandy på fredag kväll (17.2). SBS MODO var bättre med två mål i Påminnehallen i Pojo.

Matchen slutade 3-5 (1-1, 0-1, 2-3).

Knights inledde det nya året med fyra raka segrar. Nu har laget förlorat två matcher efter varandra med knapp marginal.

Knights manager Jan Malm säger att någonting är på tok i laget som har ett bollinnehav på 75-80 procent och ändå förlorar matchen.

- Vi har haft ett uselt anfallsspel i de två senaste matcherna.

Jan Malm säger att laget nu ska träna ordentligt inför sin följande match.

- Hoppeligen får vi Tobias Björklund, Pertti Mehtälä och Rasmus Lagerström med till den matchen. Det skulle vara viktigt, säger han.

Rehn gjorde sitt 45:e för säsongen

Gästernas Christopher Rehn gjorde sitt 45:e mål för säsongen då han förde sitt lag i ledning (1-2) i andra perioden.

Henrik Himmelroos kvitterade för hemmalaget i början av tredje perioden. Halvvägs i perioden ledde gästerna ändå med två mål (2-4) och den ledningen kunde Knights inte knappa in.

Hemmalagets första kedja stod för lagets alla tre fullträffar. Roni Saarinen, Henrik Himmelroos och Toni Ehrnrooth gjorde var sitt mål. Himmelroos, André Artzén och William Johnsson fick var sin assist.

Gästernas Jouni Kotilainen gjorde två mål. Också Christopher Rehn och Sami Willberg (1+1) antecknades för två börspoäng liksom Henri Sorsa (0+2).

Simon Wirén i Knights mål stoppade 23 skott, Miro Nykänen i gästernas mål stod för 28 parader.

Knights spelar sin följande match på fredag (24.2) i Campo sport i Vanda mot Jokerit. För tillfället (17.2) ligger Jokerit tolfte eller sist i serietabellen. Knights är tionde.

Klar seger för LoSB

Lojolaget Lohjan Salibandy tog en klar seger över Vandalaget Tiikerit Akatemia på fredagen. Slutsiffrorna i Tennarihallen i Lojo blev 8-2 (3-0, 3-1, 2-1)

För LoSB var det här den tredje matchen på raken utan förlust. I och med segern lämnade Lojolaget åtminstone tillfälligt jumboplatsen i den haltande serietabellen.

Vandalaget är i en djup svacka just nu och förlorade senaste veckoslut mot Rangers med 28-1 i Kyrkslätt. Laget har spelat åtta matcher efter varandra utan att vinna.

Mot LoSB ställde Tiikerit Akatemia upp med endast nio utespelare och en målvakt.

I fredagens match gjorde hemmalagets Rasmus Nieminen tre mål. Niclas Fromholz (1+1), Omar Youssef (0+2) och Jerry Ståhlberg (0+2) noterades alla för två börspoäng.

Gästernas mål gjordes av Jooa Keränen och Joni Savolainen.

LoSB spelar sin följande match på fredag (24.2) mot SBS MODO från Vanda. Matchen spelas i Tennarihallen.

Spelade matcher, serietabell och kommande matcher finns på Innebandyförbundets webbplats.