Hoppa till huvudinnehåll

Soran Ismail och Magnus Betnér: Vi vill alltid leverera den bästa showen!

Soran Ismail och Magnus Betnér
Soran Ismail och Magnus Betnér är vana Finlandsbesökare. Soran Ismail och Magnus Betnér Bild: Yle / Andy Ödman Soran Ismail,Magnus Betnér

Soran Ismail och Magnus Betnér är aktuella med showen En skam för Sverige 2. Turnén är just nu aktuell i Svenskfinland.

Två av Sveriges populäraste stå-upp-komiker är på besök i Finland igen. Båda har vanan inne.

- Det är alltid roligt att ha shower här. Jag känner att jag kan relatera till den finska kulturen med återhållsamheten och spriten, säger Soran.

Den första uppsättningen av En skam för Sverige var en stor succé, som prisbelönades som "Årets föreställning" på Svenska standup-galan för några år sedan. Att det skulle bli en fortsättning var inte oväntat.

- Vi lägger alltid den största pressen på oss själva. Vi har gjort många turnéer på varsit håll innan den här föreställningen. Vi försöker hela tiden pressa oss så att vi hela tiden blir bättre och bättre för varje turné. Jag känner inte av en press. Jag vill alltid leverera den bästa showen vi kan få ihop, säger Magnus.

Hör hela intervjun med Soran och Magnus här. Där de bland annat berättar om sina sämsta framträdanden, varför Närpes är skräcken för flera svenska komiker och hur de två egentligen träffades.

 • Vem blir FIFA:s bästa manliga fotbollstränare 2017?

  FIFA publicerade tolv kandidater till titeln.

  Internationella Fotbollsförbundet FIFA har publicerat en lista på tolv namn som aspirerar på titeln Bästa manliga fotbollstränare år 2017. För vänner av toppfotboll torde de flesta namnen vara mer än bekanta.

 • Flotta lägenheter byggs i stationshuset i Borgå

  Om ungefär ett år får stationshuset nya invånare.

  Väggpanel och taklister från 1897 skall samsas med golvvärme och ekologiska material. Så beskriver Saara Henkola strukturerna i de nya lägenheterna som byggs i det gamla stationshuset.

 • Falska poliser fortsätter lura äldre i Österbotten

  En del äldre har blivit bestulna på stora summor pengar.

  Bedragare som utger sig för att vara poliser har fortsatt att fiska bankkoder av äldre människor på Österbottens polisinrättnings område. I en del fall har offren blivit av med tiotusentals euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • Beyoncé- och rapyoga är den nya trenden

  Katja-Maria Taavitsainen drar Beyoncé och rapyoga.

  Dagens människor har ofta bråttom och skulle behöva komma i kontakt med sina kroppar, säger artisten och danskoreografen Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen. Hon har skapat en yogaform som kan vara lösningen på de här, nämligen Beyoncé- och rapyoga där populärkultur och österländsk andlighet kombineras.

 • Daniel Craig fortsätter som James Bond

  Blir också skådespelarens sista i rollen som 007.

  Efter månader av spekulationer och rykten bekräftar nu skådespelaren Daniel Craig att han återkommer en sista gång i rollen som den brittiska agenten 007.

 • Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

  Kom med och upplev Föredragsmaraton!

  Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

 • Tysk barnfilm ska locka turister till Karleby

  Filmen "Matti und Sami" ska ge staden synlighet.

  I Karleby pågår som bäst inspelningen av den tyska barnfilmen "Matti und Sami". Från stadens håll hoppas man att projektet och den synlighet det ger ska locka turister.

 • Yrsa Grüne: Nyfikenheten har drivit mig

  "Det har alltid varit orden som har varit viktiga."

  Från beatlemania till Belgrad, från Brasilien till Banda Aceh. Utrikesjournalisten och ledarskribenten Yrsa Grüne tar oss i sitt sommarprat på en resa genom såväl arbetslivet som det personliga.

 • Varken havet eller Gud går att tämja

  Rebecka Stråhlman är aktuell med skivan Ut mot ett hav.

  Man kan dra en hel del paralleller mellan Gud och havet, säger Rebecka Stråhlman som är aktuell med en ny skiva. På havet och med Gud känner hon sig fri och trygg.