Hoppa till huvudinnehåll

Svårt att rekrytera arbetskraft till Österbotten

Kalibratorer skräddarsys för kunder
Arkivbild. Kalibratorer skräddarsys för kunder på Beamex i Jakobstad. Kalibratorer skräddarsys för kunder Bild: YLE/Patrik Enlund beamex

Intresset att flytta till Österbotten från andra landskap är rätt så svalt. Det här märker företagen i sin rekrytering. Vi får knappt in några ansökningar från andra delar av landet, säger HR- chef Ulla Kauppi på OSTP i Jakobstad.

Summan av in- och utflyttningen till och från andra landskap i Finland var negativ förra året, minus 999 personer. Det här märker företagen i sin rekrytering.

- Det är inte lätt att rekrytera till Österbotten, speciellt inte de som kommer från en större stad eller saknar rötter i regionen, säger vd Jan-Henrik Svensson på Beamex i Jakobstad.

Brist på arbetskraft är en utmaning för de österbottniska företagen det visar den nya företagsbarometern som presenterades tidigare i veckan. John Erickson på Finnvera kommenterade detta med att det finns ett visst motstånd mot att flytta till Österbotten.

Fenomen som pågått länge

Jarl Sundqvist som är vd för Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia Ab säger att företagen ofta klagar på få sökande till tjänster.

- Det är ett fenomen som pågått länge och vi hör om rekryteringsbehovet från företagen. Det får inte tillräckligt med goda ansökningar, säger Sundqvist.

Sundqvist säger att han inte uppfattar det som en ovilja att arbetskraft inte flyttar till Österbotten, det handlar snarare om okunskap.

- Folk vill nog flytta hit om det finns jobb, och det finns många intressanta företag, men vi är inte tillräckligt kända i andra regioner, säger Sundqvist.

Språket spelar roll

Ulla Kauppi på Outokumpu (OSTP) säger att intresset för tjänster är svalt och om intresse finns så stannar det ändå ofta på en ovilja att flytta.

- Det kan handla om att makan eller maken inte hittar jobb, barnens skolgång och intressen eller boendet, säger Kauppi.

Men även språket har en inverkan.

- Vi ser två språk som en rikedom, men för någon som kommer från Kuopio kan det kännas skrämmande att så många pratar svenska, säger Kauppi.

Kauppi säger att svårigheter att rekrytera personal från resten av landet gäller hela kustremsan. Kauppi skulle önska att man marknadsförde Österbotten och alla dess fördelar bättre.

- Vi är lite dåliga på att lyfta fram oss själva och kanske har vi inte heller hittat rätt kanaler, säger Kauppi.

Sug efter personal

Det är främst ingenjörer och personer med specialkompeten som det råder brist på både på Beamex och på OSTP. För tillfället har man några tjänster som varit svåra att besätta på Beamex. Suget efter personal har ökat och man utbildar färre ingenjörer sedan Nokia-boomen dog.

- Vi har haft en tjänst som varit öppen ett halvt åt, det är mycket ovanligt för oss, säger Jan-Henrik Svensson.

Men Svensson vill inte på något sätt kasta yxan i sjön. Man har tidigare rekryterat personal från exempelvis huvudstadsregionen, Tammerfors och östra Finland.

- Men de som har finska som modersmål kanske hellre väljer att bosätta sig i Karleby än i Jakobstadsområdet, säger Svensson på Beamex.

Jan-Henrik Svensson anser också att man borde marknadsföra regionen, men det största ansvaret hänger på företaget själv. Även om det är lite kämpigare just nu så är det inte alls omöjligt att rekrytera.

- Företaget måste vara attraktivt och ha ett rykte som en bra arbetsgivare. Vi måste också marknadsföra oss som arbetsgivare, inte bara gentemot våra kunder, säger Svensson.

Läs också