Hoppa till huvudinnehåll

Tungt VM-öde för Torsti: "Stor besvikelse"

Samu Torsti putsade inte sin VM-notering från 2015 då han slutade 21:a. Samu Torsti. Bild: EPA Samu Torsti

VM fick ett abrupt slut för Samu Torsti. Det största finländska storslalomhoppet avbröt tidigt i det andra åket. ”Han tog en risk och då kan det gå så här”, säger Yle Sportens expert Marcus Sandell.

Efter det första åket i VM-storslalomen låg Samu Torsti 22:a. Avståndet upp till ledaren Marcel Hirscher var knappt två sekunder.

I det andra åket fanns det chanser att klättra i resultatlistan. I stället gick det åt skogen i St Moritz.

Torsti gjorde ett misstag tidigt i sitt åk och avbröt.

– Han har en normal linje, men innerskidan hakar fast i en grop. Då snurrar man runt så där, säger Yle Sportens expert Marcus Sandell.

– Han tog en risk och då kan det gå så här. Det var en blandning av misstag och otur. Nu ska han analysera det här och sedan bara titta framåt.

"Stor besvikelse"

Torsti har haft en stark start på året och bland annat vunnit en tävling i Europacupen och tagit sin bästa världscupplacering. Nu åker han hem från sitt fjärde VM utan resultat.

– Det är en stor besvikelse, men man kan inte göra något nu. Jag gav allt. Det hjälper inte att gråta, säger Torsti i Yles tv-intervju.

– Jag hade hellre lyckats, men idrott är så här. Man måste satsa allt. Det hör till grenen.

Vasaåkarens uppladdning har störts av vristproblem, men vristen påverkade honom inte i dag.

– Jag kunder gå för fullt. Jag verkar också ha klarat mig utan skador nu.

Favoriten knep guldet

I guldstriden föll en av favoriterna stort. Alexis Pinturault har en fin säsong bakom sig, men hans avslutning höll inte. Fransmannen missade pallen klart.

I stället blev det en stor österrikisk fest. Roland Leitinger gjorde ett superbt andraåk och pressade sin landsman Marcel Hirscher.

Hirscher, som har två raka VM-silver i storslalom, stod emot och vann med 25 hundradelar före Leitinger. Norrmannen Leif Kristian Haugen knep bronset före Henrik Kristoffersen.

– Det här är en lättnad för Hirscher. Trycket på honom är stort, men han hade troligen velat slå sina konkurrenter med ännu mer ändå, säger Sandell.

Resultat:

1) Marcel Hirscher, Österrike 2.13,31
2) Roland Leitinger, Österrike + 0,25
3) Leif Kristian Haugen, Norge + 0,71
4) Henrik Kristoffersen, Norge + 0,76
5) Philipp Schörghofer, Österrike + 0,85
---
33) Eemeli Pirinen, Finland + 5,63
Samu Torsti, Finland avbröt

 • Ont i snoppen efter första gången

  Ont i snoppen och sår på förhuden. Vad göra?

  För några dagar sedan blev jag av med oskulden, utan kondom. Nu när jag ska runka gör det ont när jag drar tillbaka förhuden. Jag har dessutom sår på snoppen, längst ut på förhuden. Vad kan det här bero på?

 • Världsmästaren bänkad – Finland har bredd i damskidåkning

  Niskanen får åka 10 kilometer – Saarinen får inte.

  Aino-Kaisa Saarinen är den enda i gänget som tills vidare kan titulera sig världsmästare, ja över huvud taget VM-medaljör, på tio kilometer klassisk stil. Det hjälpte inte: Saarinen petas från distansen.

 • Ointresserad av sex

  Jag tänker aldrig på sex. Är det normalt?

  Jag är en tjej på femton år som aldrig tänker på sex, aldrig blir upphetsad av porrfilm och aldrig ens har tänkt tanken att jag vill pröva på sex. Är det onormalt?

 • Ulla Achrén ställer upp för SFP i Åbo

  Ställer upp då många namnstarka namn sagt nej.

  Ulla Achrén, förvaltningsdirektör vid Åbo Akademi, vill göra comeback i politiken och ställer upp för SFP i kommunalvalet i Åbo. Målet är att få in fyra starka kandidater i Åbo.

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Sport