Hoppa till huvudinnehåll

Tungt VM-öde för Torsti: "Stor besvikelse"

Samu Torsti.
Samu Torsti putsade inte sin VM-notering från 2015 då han slutade 21:a. Samu Torsti. Bild: EPA Samu Torsti

VM fick ett abrupt slut för Samu Torsti. Det största finländska storslalomhoppet avbröt tidigt i det andra åket. ”Han tog en risk och då kan det gå så här”, säger Yle Sportens expert Marcus Sandell.

Efter det första åket i VM-storslalomen låg Samu Torsti 22:a. Avståndet upp till ledaren Marcel Hirscher var knappt två sekunder.

I det andra åket fanns det chanser att klättra i resultatlistan. I stället gick det åt skogen i St Moritz.

Torsti gjorde ett misstag tidigt i sitt åk och avbröt.

– Han har en normal linje, men innerskidan hakar fast i en grop. Då snurrar man runt så där, säger Yle Sportens expert Marcus Sandell.

– Han tog en risk och då kan det gå så här. Det var en blandning av misstag och otur. Nu ska han analysera det här och sedan bara titta framåt.

"Stor besvikelse"

Torsti har haft en stark start på året och bland annat vunnit en tävling i Europacupen och tagit sin bästa världscupplacering. Nu åker han hem från sitt fjärde VM utan resultat.

– Det är en stor besvikelse, men man kan inte göra något nu. Jag gav allt. Det hjälper inte att gråta, säger Torsti i Yles tv-intervju.

– Jag hade hellre lyckats, men idrott är så här. Man måste satsa allt. Det hör till grenen.

Vasaåkarens uppladdning har störts av vristproblem, men vristen påverkade honom inte i dag.

– Jag kunder gå för fullt. Jag verkar också ha klarat mig utan skador nu.

Favoriten knep guldet

I guldstriden föll en av favoriterna stort. Alexis Pinturault har en fin säsong bakom sig, men hans avslutning höll inte. Fransmannen missade pallen klart.

I stället blev det en stor österrikisk fest. Roland Leitinger gjorde ett superbt andraåk och pressade sin landsman Marcel Hirscher.

Hirscher, som har två raka VM-silver i storslalom, stod emot och vann med 25 hundradelar före Leitinger. Norrmannen Leif Kristian Haugen knep bronset före Henrik Kristoffersen.

– Det här är en lättnad för Hirscher. Trycket på honom är stort, men han hade troligen velat slå sina konkurrenter med ännu mer ändå, säger Sandell.

Resultat:

1) Marcel Hirscher, Österrike 2.13,31
2) Roland Leitinger, Österrike + 0,25
3) Leif Kristian Haugen, Norge + 0,71
4) Henrik Kristoffersen, Norge + 0,76
5) Philipp Schörghofer, Österrike + 0,85
---
33) Eemeli Pirinen, Finland + 5,63
Samu Torsti, Finland avbröt

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Eintracht Frankfurt: Lukas Hradecky tackade nej till förlängningskontrakt

  Den finländska landslagsmålvakten avvaktar situationen.

  Den tyska fotbollsklubben Eintracht Frankfurt har meddelat på sitt Twitterkonto att den finländska landslagsmålvakten Lukas Hradecky tackat nej till ett förlängningskontrakt. – Lukas har ännu ett år kvar på sitt kontrakt, lugnar sportchefen Fredi Bobic.

 • Vem blir FIFA:s bästa fotbollstränare för manliga lag 2017?

  FIFA publicerade tolv kandidater till titeln.

  Internationella Fotbollsförbundet FIFA har publicerat en lista på tolv namn som aspirerar på titeln Bästa fotbollstränare för manliga lag år 2017. För vänner av toppfotboll torde de flesta namnen vara mer än bekanta.

 • Martin Fourcades vilopuls ofattbart låg

  Vilopulsen till och med lägre än Miguel Indurains "rekord".

  Skidskytten Martin Fourcade är i lysande form inför den stundande säsongen. Den franske skidskyttestjärnan visar på sitt Instagramkonto ett fotografi enligt vilket hans vilopuls är 25.

 • I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

  IK Myran toppar division ett inför slutrakan i serien.

  IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat.

 • Veteranen valde Wild: "Här hör jag hemma"

  Matt Cullen skrev på för en säsong med Minnesota.

  Minnesota Wild får en rutinerad förstärkning på centerpositionen inför NHL-säsongen 2017-2018 när den färske Stanley Cup-vinnaren och hemmasonen Matt Cullen skrivit på för en säsong.

 • Asensio segerskytt när Real vann igen

  Real Madrid vann den spanska supercupen.

  Trots att Real Madrid saknade den avstängde Cristiano Ronaldo och fixstjärnorna Isco och Gareth Bale kunde laget spela hem också det andra mötet i den spanska supercupen. Real vann onsdagens hemmamatch med 2-0 (2-0) och cupen med det sammanlagda resultatet 5-1.

 • Nytt bortfall – Nishikori långtidsskadad

  Kommer inte att spela mer den här säsongen.

  Kei Nishikori kommer inte att spela mer den här säsongen på grund av en handledsskada. Världsnian missar därmed US Open där han gjort bra resultat de senaste åren.