Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan hattrick-hjälte i Europa League – ”Gör mål varje gång jag spelar mot dem”

Zlatan Ibrahimovic tar emot publikens hyllningar på Old Trafford.
Zlatan Ibrahimovic tar emot publikens hyllningar på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic tar emot publikens hyllningar på Old Trafford. Bild: imago/Colorsport/ All Over Press Zlatan Ibrahimović

Manchester United tog en klar seger över St. Etienne då slutspelen i Europa League körde igång på torsdagskvällen. Slutresultatet stod 3-0 efter tre mål av Zlatan Ibrahimovic.

– Varje gång jag har spelat mot St Etienne har det blivit några mål efter att jag lagt ner ett hårt arbete. Jag gjorde några mål i kväll och förhoppningsvis kan jag göra likadant nästa vecka, kommenterade strikern efter matchen enligt Sportbladet.

Ibrahimovic spenderade fyra säsonger i den franska Ligue 1 och Paris Saint-Germain och saldot mot St. Etienne är 17 mål på 14 matcher. Enligt Sportbladet är det den klubb han gjort mest mål mot under sin långa karriär.

På torsdagskvällen fick succén fortsättning då Manchester United greppade ett stenhårt grepp om avancemanget i Europa League. Inför returmötet i Frankrike står det 3-0 till de röda.

"Vi kan spela bättre"

Zlatan själv var nöjd med att laget vann. Inte ändå lika viktigt som de egna målen, säger han.

– Det viktigaste var att få med sig ett bra resultat till returmatchen. Vi gjorde en okej match, men jag tycker vi kan spela bättre. Vi skapade många målchanser och jag fick göra tre mål, det var viktigt. Jag får tacka mina lagkamrater, säger Zlatan till Manchester United-tv.

Lagkamraten Paul Pogba hyllade också svensken efter matchen.

– Det är så det är med stora spelare, det är det vi vill ha av dem. Han ser ut som att han älskar Saint-Etienne, han har gjort många mål mot dem. Hoppas han gör mål mot dem igen. Vi älskar den Ibrahimovic vi såg i dag, säger Pogba.

Kasper Hämäläinen var den enda finländaren i hetluften på torsdagskvällen. Hämäläinen fick hoppa in då Legia spelade 0-0 mot Ajax på hemmaplan i Warszawa.

Samtliga resultat från Europa League-sextondelsfinalerna hittar ni här.

Läs också