Hoppa till huvudinnehåll

Jokerits slutspelsmotstånd klart – har övertag på tabellettan

Jokerit.
Jokerit har slagit CSKA Moskva i lagens två grundseriemöten. Jokerit. Bild: Toni Hekkala / All Over Press Jokerit

Jokerit möter CSKA Moskva när KHL-slutspelet startar. Trots att man är klar underdog, har man plusstatistik på KHL:s bästa lag.

I torsdags säkrade Jokerit sin slutspelsplats i KHL – trots att det blev en förlust mot Ak Bars Kazan. Fyra raka segrar räckte för att rädda ansiktet.

Nu står det klart vilket motstånd som väntar för Jokerit i det stundande slutspelet. Det blir givetvis vråltufft motstånd för tabellåttan.

CSKA Moskva gjorde sitt hemma mot Spartak Moskva i dag och vann grundserien. SKA S:t Petersburg vann också sin match och stannade på samma poäng som CSKA, men det är Moskvalaget som är etta i den västra konferensen.

Vunnit båda mötena

Jokerit går in som klar underdog i mötet, men statistiken talar faktiskt för Helsingforsgänget. Jokerit har mött CSKA Moskva två gånger under grundserien – och har vunnit båda. I slutet av september vann Jokerit med 3–2 efter straffar i Helsingfors och i mitten av oktober blev det en 6–3-seger i Moskva.

Jokerit startar slutspelet i Moskva på tisdag. Match två spelas också på rysk mark på fredag. Sedan vänder serien till Helsingfors. Match tre och fyra spelas den 25 februari och den 27 februari.

Slutspelsparen i KHL:

Västra konferensen:
CSKA Moskva–Jokerit
SKA S:t Petersburg–Vitjaz
Dynamo Moskva–Torpedo
Lokomotiv Jaroslavl–Dinamo Minsk

Östra konferensen:
Metallurg Magnitogorsk–Kunlun Red Star
Avangard Omsk–Admiral Vladivostok
Ak Bars Kazan–Salavat Julajev Ufa
Traktor Tseljabinsk–Barys Astana

Läs också