Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids andra Melloäventyr tog slut i Växjö

Krista Siegfrids uppträder i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö den 18 februari 2017 med bidraget "Snurra min jord."
Krista Siegfrids uppträder i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö den 18 februari 2017 med bidraget "Snurra min jord." Bild: (c) Pelle T Nilsson/Stella Pictures/All Over Press Krista Siegfrids,Melodifestivalen,Växjö,Melodifestivalen 2017,snurra min jord

Kvällens Melodifestival-sändning från Växjö bjöd på årets hittills jämnaste och mest svårtippade deltävling.

Finlandssvenska Krista Siegfrids bjöd på ett ytterst kompetent framträdande i låten Snurra min jord, med ambitiös koreografi och slipade specialeffekter. Tyvärr räckte detta inte till för den röstande publiken. Krista hamnade på en snöplig sjunde och sista plats i den tredje deltävlingen.

Redan på förhand hade Snurra min jord fått en del tveksamma reaktioner från musikpressen, som gav Krista höga betyg som artist men inte tyckte låten lyfte.

Krista Siegfrids deltog också i Melodifestivalen 2016, men lyckades inte ta sig vidare med bidraget Faller. Kristas ambition har hela tiden varit att i och med sin medverkan i svenska Melodifestivalen öka sin synlighet i Sverige och kunna boka in flera jobb i grannlandet. Trots kvällens anspråkslösa placering torde Kristas säkra scenshow ha haft önskad effekt i detta avseende.

Boogiemannen till final

87-årige Melodifestivaldebutanten och musiklegenden Owe Thörnqvist skrällde sig direkt till final med Boogieman Blues. Ett klassiskt och finurligt boogienummer som stack ut till sin fördel bland kvällens i övrigt ganska unga startfält.

Robin Bengtsson lyckades även detta år ta sig direkt till final, denna gång med låten I can't go on.

Owe Thörnqvist och Robin Bengtsson tog sig vidare i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö den 18 februari 2017.
Owe Thörnqvist och Robin Bengtsson tog sig vidare till final i den tredje deltävlingen i Växjö. Owe Thörnqvist och Robin Bengtsson tog sig vidare i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö den 18 februari 2017. Bild: Johan Valkonen/All Over Press Owe Thörnqvist,Robin Bengtsson,Melodifestivalen 2017,Melodifestivalen,Växjö

Till andra chansen tog sig debutanten Anton Hagman med Kiss you goodbye och tonårsidolerna FO&O med Gotta thing about you.

Jasmine Kara och Bella & Filippa tvingas också lämna tävlingen.

Den följande deltävlingen äger rum i Skellefteå 25.2 (deltävling 4) och Linköping 4.3 (andra chansen). Finalen ordnas i Stockholm lördag 11.3.

Läs också