Hoppa till huvudinnehåll

160 000 demonstranter krävde att Spanien tar emot fler flyktingar

160 000 människor demonstrerade i Barcelona för att Spanien ska ta emot fler flyktingar.
Massprotest i Barcelona mot att Spanien tar emot så få flyktingar från Syrien. 160 000 människor demonstrerade i Barcelona för att Spanien ska ta emot fler flyktingar. Bild: EPA / Alberto Estevez Spanien,Katalonien,Barcelona,flyktingar,demonstration

Åtminstone 160 000 demonstranter krävde igår att Spanien tar emot fler flyktingar från Syrien. Jättedemonstrationen ägde rum i Spaniens näst största stad Barcelona.

Spanien har bara tagit emot 1 100 flyktingar av de över 17 000 som landet har lovat ta emot. Demonstrationen var en protest mot den konservativa regeringen i Madrid.

Demonstranter gick med plakat på katalanska med texten ”Tillräckligt med ursäkter! Ta in dem nu!” och ”Ingen mer död, öppna gränserna!”.

"Regeringen ska hålla vad den lovar"

Polisen uppskattar att 160 000 människor deltog i manifestationen, medan arrangörerna talar om 300 000 demonstranter.

– Det råder en omfattande samstämmighet i Katalonien om att regeringen ska hålla vad den har lovat, sade organisatören Ruben Wagensberg till nyhetsbyrån AP.

Barcelonas borgmästare Ada Colau hade uppmanat folk att möta upp till manifestationen. Hon har motsatt sig utvisningar av flyktingar.

– Det är väldigt viktigt att Barcelona är en huvudstad för hoppet i ett Europa som är präglat av osäkerhet och där främlingsfientligheten ökar, sade borgmästaren Colau.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes